Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totalslaktes for klesvalg: - Patetisk

Reagerer på at FIFA-president Gianni Infantino stilte i hettegenseren til de frivillige i fotball-VM. - Hvem tror han at han lurer?

FÅR KRITIKK: Gianni Infantino stilte i hettegenseren til de frivillige da han møtte verdenspressen fredag. Nå kommer kritikken. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Gianni Infantino stilte i hettegenseren til de frivillige da han møtte verdenspressen fredag. Nå kommer kritikken. Foto: NTB scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Presidenten i Det internasjonale fotballforbundet FIFA, Gianni Infantino (48), hadde bare skryt å komme med da han fredag oppsummerte VM i Russland.

- Det beste VM noen gang, erklærte han. Pressekonferansen ble holdt på Luzjniki stadion i Moskva. For virkelig å vise at han spilte på lag med omgivelsene, hadde Infantino på seg den samme hettegenseren som de frivillige i VM.

Alle mesterskap er avhengig av frivillige som jobber gratis. Her i Russland snakker vi om mange unge og studenter som står på tidlig og seint.

På pressekonferansen ble Infantino spurt av BBC-journalist Richard Conway om det er moralsk riktig med gratisjobbing. Dette skjer i et mesterskap som håver inn millioner av kroner.

Conway fikk til svar at på et tidspunkt er vi «alle frivillige», og at han ikke hadde problemer med gratisjobbingen.

Provosert

Flere lar seg nå provosere av hvordan Infantino - med sin skyhøye lønn - prøvde å framstille seg selv.

- Den godt betalte sveitseren hadde på seg hettegenseren til de frivillige da han slo seg ned foran verdenspressen. Om Infantino har noen rådgivere, lurer jeg på om de var beruset eller helt fraværende da de gikk med på dette. Hvorfor skal presidenten late som om han er frivillig. Det er bare patetisk, sier den svenske TV-profilen Olof Lundh.

Han jobber for TV4 og Fotbollskanalen, og fyrer løs i en blogg:

- Gianni Infantino skulle rydde opp i FIFA etter skandalene. Det var ikke smigrende for ham da det lekket ut båndopptak der han kalte lønna si på 15 millioner kroner for forulempende. Det var en del av en maktkamp, men også en kamp om penger.

DRESS: Gianni Infantino hadde på seg et mer formelt antrekk da han delte ut bronsemedaljer til Eden Hazard og Belgia lørdag. Foto: NTB scanpix
DRESS: Gianni Infantino hadde på seg et mer formelt antrekk da han delte ut bronsemedaljer til Eden Hazard og Belgia lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lundh fortsetter:

- Infantino måtte til slutt nøye seg med 13 millioner kroner i årslønn, sjåførstyrt bil, betalt bosted og 18 000 kroner i måneden for eventuelle utlegg. Han kunne ikke få noen bonus i 2016. I 2017 ble det null da FIFA gikk tilbake. Hva det kommer til å bli i 2018, gjenstår å se. Men FIFA går ikke i minus i VM. At han gjør seg selv til frivillig er nesten en hån, tordner Lundh.

Reagerer

Sportsjournalist i nyhetsbyrået AP, Rob Harris, reagerer på lik linje med Lundh.

- Gianni Infantino stiller på pressekonferanse med hettegenseren til de frivillige. Han får utbetalt én million dollar i året, skriver Harris på Twitter.

Expressen-kommentator Noah Bachner reagerer også på kontrastene i VM:

- Noen får null kroner. Andre dør når de detter ned fra et stillas, mens visse har med seg private skreddere som broderer FIFAs logo på jakka, har sin egen sjåfør i Moskva-natta og tjener rundt regnet 14 millioner kroner i året.

Infantino viste seg på nytt under bronsefinalen mellom England og Belgia lørdag. Da hadde han på seg sitt formelle antrekk, dress.

- Hvem tror FIFA-bossen at han lurer? spør Lundh i bloggen