Totalslaktet seg selv etter tap: - Jeg vet ikke om Magnus ler eller gråter

Umåtelig skuffet.

TROMSØ (Dagbladet): Ettersom Magnus Carlsen hvilte mot Jemen, ble reserven Kjetil Lie plassert på Norges fjerde bord. Siden motstanderlaget var rangert så lavt som nummer 100, skulle Lie i utgangspunktet vinne partiet sitt greit. I stedet endte det med et skuffende tap.

Etterpå nærmest totalslaktet 33-åringen sine egne prestasjoner.

- Det var absolutt ikke bra. Det er en spiller jeg normalt sett skal slå ganske greit. Det er veldig kjedelig å ødelegge for laget. OK, vi vant matchen, men individuelle poeng kan også bli viktig. Jeg er veldig skuffa over meg selv, sier en åpenhjertig Lie til Dagbladet.

Carlsen tilskuer Magnus Carlsen var ikke i spillelokalet under dagens åpningsrunde. Via PC-en fikk superstjerna se Norge vinne med 2,5 poeng mot 1,5.

- Om han satt og lo eller gråt, vet jeg ikke. Det var nok frustrerende for ham. Dette er jo en dårlig start for laget selv om vi vant kampen.

- Det er ikke noe moro for Magnus eller resten av laget. Jeg kan dessverre ikke gjøre noe med det jeg har gjort, så jeg får bare prøve å fokusere på neste parti, sier Lie.

Vil reise seg Den 33 år gamle miljøterapeuten fra Porsgrunn forsøkte ikke på noen måte å legge skjul på hverken skuffelsen eller den svake prestasjonen. Nå er Lie revansjelysten. Han er sikker på at han skal klare å reise seg og bidra sterkere i rundene som kommer.

- Jeg har vært med på dette før - og gjort dumme ting før, så det skal jeg utvilsomt klare. Jeg må prøve å gå i meg selv og analysere hva som gikk galt i dag. Om det er for mye forberedelser eller om jeg har sovet for lite ... Jeg vet ikke.

- Normalt sett klarer jeg å spille meg i form igjen og takle skuffelser. Det håper jeg vil skje nå også, sier Lie, før han forlater pressesonen og tusler hjem til hotellet.

PS: Morgendagens motstander blir ikke klar før seinere i kveld.