Før sesongstart:

Totalt kaos

Bare en måneds tid før langrenns- og skiskyttersesongen begynner, hersker det stor usikkerhet om hvordan sesongen faktisk blir.

USIKKERT: Det er knyttet stor usikkerhet til hvordan vinterens verdenscup-sesong blir. Foto: Terje Pedersen / NTB
USIKKERT: Det er knyttet stor usikkerhet til hvordan vinterens verdenscup-sesong blir. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Den kommende verdenscupsesongen i langrenn og skiskyting inneholder til sammen 19 arrangørbyer, 10 ulike land og 150 konkurranser. Én måned før sesongstart kan bare halvparten av arrangørene vise til muligheter for at alle kan konkurrere.

Denne sesongen blir sprintdramatikk, Tour de Ski-spekulasjoner og smørebommer byttet ut med smittebølger, røde soner, logistiske mareritt og innreiseforbud.

Men en snau måned før vintersirkuset går i gang, hersker det et totalkaos i idrettsverdenen.

Per dags dato er det flere arrangørsteder hvor land utenfor EØS ikke slipper inn. Det kan bli et mareritt for blant annet de amerikanske og russiske utøverne.

Om for eksempel de norske og svenske arrangørene ikke får unntak fra reiserestriksjonene henger også disse verdenscup-helgene i en tynn tråd. Minst sju nasjoner må delta for at et renn skal ha verdenscupstatus.

Jobber for unntak

Kulturminister Abid Q. Raja (V) bekrefter overfor Dagbladet at muligheten til å følge det forenklede karanteneopplegget nå forsvinner også for idretten, med mindre det finnes unntak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer