Totalt utslått

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset- Start 0-1. - Vi rundspilte dem, og tapte. Så urettferdig kan fotballen være, sier en totalt utslått SIF-angriper Lasse Olsen (25) til Dagbladet om sjokktapet mot Start.

Da nedrykket var et faktum, la han seg rett ned i fortvilelse. Rundt ham danset og jublet elleville Start-spillere og fans. Etter nedrykket høsten 1996, er makrellfotballen tilbake i tippeligaen.

For Start betyr opprykket en budsjettøkning på minst fem millioner kroner, og en inntektsøkning i omtrent samme størrelsesorden. For SIF er det motsatt: Budsjettnedgang på minst fem millioner, og inntektstap i millionklassen.

- I år hadde vi et budsjett på 20 millioner kroner. Nå må vi i hvert fall ned i 15 millioner. Det er også sannsynlig at noen av spillerne forsvinner, sier Strømsgodset-leder Runar Hannevold til Dagbladet.

Har kontrakt

Hvor stort inntektstapet kan bli i 1. divisjon, har han ennå ikke regnet på.

- De aller fleste av sponsorene blir med videre. Likevel er det nok snakk om et inntektstap i millionklassen. Når det gjelder spillerne, tror jeg ikke på noen massiv flukt. Med unntak av Ousman Nyan, Valur Gislason (er definitivt ferdig i Godset) og Pål Henning Albertsen, har samtlige av gårsdagens spillere/innbyttere kontrakt med oss videre, sier Runar Hannevold.

Flo i forsvar

Jostein Flo har kontrakt med Strømsgodset i tre år til.

I går spilte han midtstopper fra start, og styrte troppene sine sikkert og greit helt til det var gått 93 minutter. Ett minutt før full tid skjedde det utrolige:

Start scoret ved innbytter Terje Leonardsen (22) på lagets andre målsjanse i kampen.

- Det var rett og slett for jævlig. Før målet hadde vi haugevis med sjanser til å avgjøre. Det er typisk oss å ryke helt på slutten. Nå må vi alle ta ansvar for å få laget opp i Tippeligaen igjen, sier en skuffet Jostein Flo.

Brutalt

SIF-trener Jens Martin Støten har kontrakt to år til og er innstilt på å fortsette.

- Dette nedrykket er brutalt. Innen fotballen har jeg aldri opplevd noe verre. Vi burde avgjort langt tidligere, men har både vært for dårlige og manglet kontinuitet og stabilitet. Det siste skyldes først og fremst at vi hele tida har måttet forandre på laget, sier Støten.

UTRØSTELIG: LAsse Olsen følte seg elendig etter nedrykke.