SJANSELØS: José Sá (25) regnes som et stort keepertalent, og har utkonkurrert Iker Casillas. Likevel hadde han ikke sjans da Mohamed Salah trikset seg forbi ham. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix
SJANSELØS: José Sá (25) regnes som et stort keepertalent, og har utkonkurrert Iker Casillas. Likevel hadde han ikke sjans da Mohamed Salah trikset seg forbi ham. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB ScanpixVis mer

Champions League

Totalydmykelse: Her trikser Salah seg forbi keeperen

Liverpool var ustoppelige på en regntung onsdagskveld. Nå lukter det Champions League-kvartfinale.

Porto-Liverpool 0-5 (Dagbladet): Det var et svekket FC Porto, uten profiler som stjernespissen Vincent Aboubakar og midtbanemannen Danilo, som tok i mot Liverpool FC på Éstadio do Dragao onsdag.

Likevel var det hjemmelaget som hadde ballen mest de første minuttene. Dette mot et uvant avventende Jürgen Klopp-mannskap, som tilsynelatende hadde situasjonen fullstendig under kontroll.

Porto farlig frampå

Den illusjonen brast imidlertid da Moussa Marega fra Mali brøytet til seg ballen, for å så sende den videre til Ótavio. Bare et siste liten-inngrep fra Liverpool-stopper Dejan Lovren hindret 1-0 til portugiserne.

- Den går akkurat over, utbrøt Viasport-kommentator Morten Langli da reprisen viste hvor stor sjansen faktisk var.

Deretter fulgte en periode der Porto hadde mange mann bak ballen. Liverpool slet med å finne åpninger, og det var lite rom for lynraske Mohamed Salah.

Så slapp egypteren fri på høyre kant. Muligheten var der, men skuddet kom aldri.

- Var det den rette løsningen, spurte Langli om innlegget som Porto-forsvaret fikk klarert unna 20 minutter ut i kampen.

0-1 til Liverpool

Det fikk forsvarerne også gjort da skotske Andy Robertsen fikk vist fram sin presise venstrefot kort tid etter. Centimeter skilte Roberto Firmino fra å sende Liverpool opp i ledelsen.

Langt større marginer skilte Porto-keeperen José Sá fra å gjøre en brukbar inngrepen da Sadio Mané fikk avslutte fra kloss hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuddet var ikke bra, men Sá var alt for seint ute, og ballen trillet inn i nettet.

Salah-magi

Det gjorde den også da James Milner fikk gå merkverdig uforstyrret inn mot Portos sekstenmeter, for så å dundre ballen inn i lengste stolpe. Toppscorer Salah lot seg ikke be to ganger da han fikk returen.

Resultatet ble hans 30. mål denne sesongen.

- Trikser seg inn i kassa, så kikker han seg opp og ser at flagget er nede. Det er en god følelse for Salah, slo Morten Langli fast.

- Han var først på ballen som en goalgetter skal være. Og det han gjør derfra og inn er fotballkunst, la Eurosport-kommentatoren til.

Skrøt av van Dijk

2-0 stillingen holdt seg til pause - til tross for at brasilianeren Soares var farlig nære i det 43. minutt. I pausa fikk Liverpool solide mengder skryt fra klubblegenden Jamie Carragher.

Han la ikke bare vekt på prestasjonene til Salah og Mané.

- Se på Virgil van Dijk. Han ser ut som en mann som spiller mot gutter, sa Carragher om forsvarsspilleren som ble verdens dyreste i januar.

I første omgang gjorde han opp for en bitteliten andel av den prisen mot et heller tamt Porto. Og de hvite og blå bestemte seg for å gjøre endringer.

Jesus Corona kom inn - uten at det var han som skulle skape overskrifter.

- Først flikk, så mottak, så får Mané sette avslutningen, sa Morten Langli da Salah, Firmino og Mané fullstendig overveldet motstanderne på en kontring.

Mané med hattrick

Stillingen sto 3-0, og det så bekmørkt ut med tanke på et Porto-avansement til kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering. Liverpool forsvarte seg godt, og den normalt svært driblesterke Yacine Brahimi så ut til å mistrives i regnværet.

I det 68. minutt sparket han ned Georginio Wijnaldum. Liverpool trillet ball, for så å spille ballen til en totalt ensom James Milner.

Han slo ballen inn til Roberto Firmino.

Resultatet ble den tidligere Hoffenheim-spillerens syvende Champions League-mål for sesongen - fire færre enn turneringens overlegne toppscorer Cristiano Ronaldo.

Og Sadio Mané ville ikke være noe dårligere. Tvert i mot.

- Utagbart for José Sá, konkluderte Viasats Morten Langli da senegaleseren banket inn sitt tredje mål for dagen når få minutter gjensto.