Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Totalydmykelse: Her trikser Salah seg forbi keeperen

Liverpool var ustoppelige på en regntung onsdagskveld. Nå lukter det Champions League-kvartfinale.

SJANSELØS: José Sá (25) regnes som et stort keepertalent, og har utkonkurrert Iker Casillas. Likevel hadde han ikke sjans da Mohamed Salah trikset seg forbi ham. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix
SJANSELØS: José Sá (25) regnes som et stort keepertalent, og har utkonkurrert Iker Casillas. Likevel hadde han ikke sjans da Mohamed Salah trikset seg forbi ham. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Porto-Liverpool 0-5 (Dagbladet): Det var et svekket FC Porto, uten profiler som stjernespissen Vincent Aboubakar og midtbanemannen Danilo, som tok i mot Liverpool FC på Éstadio do Dragao onsdag.

Likevel var det hjemmelaget som hadde ballen mest de første minuttene. Dette mot et uvant avventende Jürgen Klopp-mannskap, som tilsynelatende hadde situasjonen fullstendig under kontroll.

Porto farlig frampå

Den illusjonen brast imidlertid da Moussa Marega fra Mali brøytet til seg ballen, for å så sende den videre til Ótavio. Bare et siste liten-inngrep fra Liverpool-stopper Dejan Lovren hindret 1-0 til portugiserne.

- Den går akkurat over, utbrøt Viasport-kommentator Morten Langli da reprisen viste hvor stor sjansen faktisk var.

Deretter fulgte en periode der Porto hadde mange mann bak ballen. Liverpool slet med å finne åpninger, og det var lite rom for lynraske Mohamed Salah.

Så slapp egypteren fri på høyre kant. Muligheten var der, men skuddet kom aldri.

- Var det den rette løsningen, spurte Langli om innlegget som Porto-forsvaret fikk klarert unna 20 minutter ut i kampen.

0-1 til Liverpool

Det fikk forsvarerne også gjort da skotske Andy Robertsen fikk vist fram sin presise venstrefot kort tid etter. Centimeter skilte Roberto Firmino fra å sende Liverpool opp i ledelsen.

Langt større marginer skilte Porto-keeperen José Sá fra å gjøre en brukbar inngrepen da Sadio Mané fikk avslutte fra kloss hold.

Skuddet var ikke bra, men Sá var alt for seint ute, og ballen trillet inn i nettet.

Salah-magi

Det gjorde den også da James Milner fikk gå merkverdig uforstyrret inn mot Portos sekstenmeter, for så å dundre ballen inn i lengste stolpe. Toppscorer Salah lot seg ikke be to ganger da han fikk returen.

Resultatet ble hans 30. mål denne sesongen.

- Trikser seg inn i kassa, så kikker han seg opp og ser at flagget er nede. Det er en god følelse for Salah, slo Morten Langli fast.

- Han var først på ballen som en goalgetter skal være. Og det han gjør derfra og inn er fotballkunst, la Eurosport-kommentatoren til.

Skrøt av van Dijk

2-0 stillingen holdt seg til pause - til tross for at brasilianeren Soares var farlig nære i det 43. minutt. I pausa fikk Liverpool solide mengder skryt fra klubblegenden Jamie Carragher.

Han la ikke bare vekt på prestasjonene til Salah og Mané.

- Se på Virgil van Dijk. Han ser ut som en mann som spiller mot gutter, sa Carragher om forsvarsspilleren som ble verdens dyreste i januar.

I første omgang gjorde han opp for en bitteliten andel av den prisen mot et heller tamt Porto. Og de hvite og blå bestemte seg for å gjøre endringer.

Jesus Corona kom inn - uten at det var han som skulle skape overskrifter.

- Først flikk, så mottak, så får Mané sette avslutningen, sa Morten Langli da Salah, Firmino og Mané fullstendig overveldet motstanderne på en kontring.

Mané med hattrick

Stillingen sto 3-0, og det så bekmørkt ut med tanke på et Porto-avansement til kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering. Liverpool forsvarte seg godt, og den normalt svært driblesterke Yacine Brahimi så ut til å mistrives i regnværet.

I det 68. minutt sparket han ned Georginio Wijnaldum. Liverpool trillet ball, for så å spille ballen til en totalt ensom James Milner.

Han slo ballen inn til Roberto Firmino.

Resultatet ble den tidligere Hoffenheim-spillerens syvende Champions League-mål for sesongen - fire færre enn turneringens overlegne toppscorer Cristiano Ronaldo.

Og Sadio Mané ville ikke være noe dårligere. Tvert i mot.

- Utagbart for José Sá, konkluderte Viasats Morten Langli da senegaleseren banket inn sitt tredje mål for dagen når få minutter gjensto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!