Tottenham anmelder Liverpool og United

Hudfletter «hyklersk og arrogant» Ferguson.

(Dagbladet.no:) Sir Alex Fergusons åpenlyse flørting med Tottenham-spiss Dimitar Berbatov skaper nå voldsomme reaksjoner på White Hart Lane.

I en uttalelse på Tottenhams offisielle hjemmesider leverer i kveld styreformann Daniel Levy følgende kraftsalve:


- Dagens utsagn fra Manchester Uniteds manager, der han erklærer at han har lagt inn et bud på Dimitar og er overbevist om at avtalen snart er i havn, og at tiden jobber til Uniteds fordel, er et soleklart eksempel på total arroganse og innblanding i forholdet til en av våre spillere, sier Levy.

Anmeldt til Premier League

Og Levy stopper ikke der, men fortsetter med å fortelle at Tottenham nå har levert en offisiell klage på Manchester United til Premier League.


- Dette er trolig et av de verste overtramp noen Premier League-manager har gjort seg skyldig i noensinne, og det er usedvanlig hyklersk med tanke på Fergusons utsagn når det gjelder Cristiano Ronaldo og Real Madrid, tordner styreformannen.

Nyheten kommer forøvrig drøye fem uker etter at Manchester United selv anmeldte Real Madrid til Fifa for klubbens involvering i fremtiden til Ronaldo.

Den klagen førte ikke fram.

Tottenham anmelder Liverpool og United

Liverpool får også smake

Heller ikke Liverpool slipper unna London-klubbens vrede.

Rafa Benitez og co er også anmeldt til Premier League, på grunn av klubbens opptreden i forbindelse med jakten på Robbie Keane.

- Oppførselen til disse klubbene har vært skammelig. Vi ga veldig tidlig beskjed om at vi ikke ønsket å selge disse to spillerne, og ba dem slutte å jakte på dem. Begge har i sin arroganse oversett dette, og vi har nå bevis for at de systematisk har brutt Premier League-reglene i et forsøk på å lokke spillerne fra oss, sier Levy.

Tottenham-styreformannen hevder at Liverpool og Manchester United har tatt kontakt med Robbie Keane og Dimitar Berbatov og deres agenter, uten tillatelse fra Tottenham.

Han avviser også blankt at klubben har godtatt noen bud på de to.

Keane og Berbatov lokket vekk

Uttalelsene kan tolkes som et forsøk på å overbevise fansen om at klubben har gjort alt i sin makt for å beholde de to stjernespissene, for Levy legger heller ikke skjul på at det kan bli vanskelig å hindre stjernene i å dra etter alt som nå har foregått.

GULLGUTTENE: Tottenhams velfungerende spisspar har nå havnet midt opp i en transferkrangel av de sjeldne. I dag anmeldte London-klubben både Manchester United og Liverpool til Premier League. Foto: REUTERS/SCANPIX
GULLGUTTENE: Tottenhams velfungerende spisspar har nå havnet midt opp i en transferkrangel av de sjeldne. I dag anmeldte London-klubben både Manchester United og Liverpool til Premier League. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Når spilleres hoder blir tuklet med på denne måten, blir de fort en negativ påvirkning i spillergarderoben. Dette er situasjonen vi har nå, der både Dimitar og Robbie har gjort det klart at de ønsker å forlate klubben til fordel for Manchester United og Liverpool, sier Levy.

United vil samarbeide

Det var i et intervju med norske United.no i går at Sir Alex Ferguson kom med uttalelsene som kunne tyde på at et bud på Berbatov var en klart.

- Vi har lagt inn et bud på Berbatov og har gode forhåpninger om å få kjøpt ham. Han har imponert i lang tid og kan bli en fin tilvekst, sa Ferguson.

Nå viser det seg altså at skottens bemerkninger i all offentlighet kan føre til mer bråk enn han hadde regnet med.

Ifølge BBC har Manchester United foreløpig bare kommet med følgende korte uttalelse:

- Vi er oppmerksom på beskyldningene, og kommer til å samarbeide med Premier League om nødvendig.

ANMELDT 2: Rafa Benitez og Liverpool er rapportert til Premier League for å ulovlig å ha nærmet seg Robbie Keane.
ÅRSAK TIL EKS-ANMELDELSE: Manchester Uniteds Fifa-klage på Real Madrid i forbindelse med Cristiano Ronaldo-sagaen førte ikke fram.
KLAR TALE: Tottenhams styreformann Daniel Levy sparer ikke på kruttsalvene når han skal beskrive oppførselen til Sir Alex Ferguson og Rafa Benitez. Her med sin egen manager Juande Ramos.
ANMELDT 1: Sir Alex Ferguson og Manchester United er rapportert til Premier League for å ulovlig å ha nærmet seg Dimitar Berbatov.