BEKREFTES:  Tottenham bekrefter at Mauricio Pochettino blir deres nye manager. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB Scanpix
BEKREFTES: Tottenham bekrefter at Mauricio Pochettino blir deres nye manager. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB ScanpixVis mer

Tottenham bekrefter at han er klubbens nye manager

Får femårskontrakt.

(Dagbladet): Tottenham bekrefter nå at Mauricio Pochettino er klubbens nye manager.

Han kommer fra stillingen som manager i Southampton, hvor han har hatt stor suksess etter at han overtok klubben i januar 2013.

- Klubben er glade for å kunne annonsere at Mauricio Pochettino er vår nye hovedtrener, skriver Tottenham på sine sider.

Spådde i går 42-åringen har skrevet under en femårskontrakt, skriver klubben.

- Under sitt 18 måneder lange opphold på St. Mary's kontrollerte Mauricio fremdriften av hjemmedyrkede stjerner som Luke Shaw, Adam Lallana, James Ward-Prowse og Calum Chambers, skriver Tottenham videre.

Dermed fikk Sky News rett da de i går meldte at argentineren kom til å bli annonsert som ny manager iløpet av uka.

Sky News meldte i går at det var styreformann Daniel Levy som hadde fått viljen sin, etter at han har hatt argentineren som favoritt til å ta over klubben.

- Beæret Pochettino tar over Tottenham etter at Tim Sherwood fikk sparken etter siste serierunde.

- Jeg tror at vi i Mauricio får en manager som, med hans høye energ og angrepsfotball, vil spille slik vi forbinder klubben med. Han har vist evnen til å utvikle hver enkelt spiller, mens han har byggeten flott lagmoral og en vinner-mentalitet, sier styreforman Levy.

42-åringen selv uttrykker glede over å få ta over Tottenham.

- Denne klubben har en enorm historie og prestisje, og jeg er beæret over å ha fått denne muligheten. Det er en overflod av førsteklasses talent i klubben, og jeg ser fram til å starte å jobbe med troppen, sier Pochettino i pressemeldingen.