Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham bekrefter at Villas-Boas er ferdig på White Hart Lane

Capello favoritt til å ta over.

FERDIG: 0-5 for Liverpool ble for mye for Tottenhams lederskap, og i dag ble det klart at Andre Villas-Boas er ferdig på White Hart Lane. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
FERDIG: 0-5 for Liverpool ble for mye for Tottenhams lederskap, og i dag ble det klart at Andre Villas-Boas er ferdig på White Hart Lane. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

(Dagbladet): Tottenham annonserer i dag på sine hjemmesider at de har kommet til enighet med Andre Villas-Boas om å skille lag.

«Vi ønsker Andre alt vel i framtiden», står det.

Det har vært spekulert i noen uker om ikke portugiserens tid på White Hart Lane var omme, og nå viser det seg at 0-5-tapet for Liverpool i går var dråpen som fikk begeret til å renne over for ledelsen.

Tottenham-sjefen sa følgende om framtida etter det stygge tapet.

- Det er ikke min beslutning å ta. Jeg kan ikke kontrollere det. Jeg må fortsette å stå på. Det er det eneste jeg kan fokusere på. Å ta slike avgjørelser er ikke min oppgave. Jeg vil ikke gi meg eller si opp. Jeg må jobbe hardt med spillerne for å snu resultatene, sa Villas-Boas ifølge The Telegraph.

FEM: Brendan Rodgers var i betraktelig bedre humør enn Villas-Boas under gårsdagens kamp på White Hart Lane. Foto: AP Photo/Alastair Grant
FEM: Brendan Rodgers var i betraktelig bedre humør enn Villas-Boas under gårsdagens kamp på White Hart Lane. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Det viser seg nå at han etter å ha snakket med styreformann Daniel Levy skal ha «endret mening».

- Forhastet Petter Frydenlund, tidligere nestleder i Tottenhams norske supporterklubb Tottenhams venner, sier til Dagbladet at han synes dette er en forhastet avgjørelse. Han ser nyheten i samme øyeblikk.

- Nei f***, der står det. Tiden vil vise om dette er riktig, men akkurat nå synes jeg det er altfor tidlig. Vi har gjort det bra i begge cupene, og vi er ikke så langt bak i ligaen, sier han.

- Det er en greie som media og fansen har skapt. Med en gang ting går dårlig, forlanger man managerens hode på et fat.

7.-plass Frydenlund snakket også med Dagbladet tidligere i dag før det ble kjent at Villas-Boas hadde fått sparken.

- Jeg ser mange som hopper på «Villas-Boas må gå»-bølgen etter i går, men de glemmer å se litt stort på det, sier Frydenlund.

- Villas-Boas satte Tottenham-rekord i fjor med 72 poeng i Premier League. At det ikke holdt til fjerdeplass er bare uflaks. Jeg synes Tottenham-fansen må lære seg å være tålmodige.

USTOPPELIG: Luis Suarez er i det umulige hjørnet om dagen, og var igjen sterkt delaktig da Tottenham fikk stryk på eget gress i går kveld. Foto: REUTERS/Toby Melville
USTOPPELIG: Luis Suarez er i det umulige hjørnet om dagen, og var igjen sterkt delaktig da Tottenham fikk stryk på eget gress i går kveld. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Tottenham ligger for øyeblikket på 7.-plass i serien, åtte poeng bak erkerival og serieleder Arsenal hvor Arsene Wenger har styrt skuta siden 1996.

Til sammenligning var Villas-Boas den 10. Tottenham-manageren siden franskmannen tok over «The Gunners».

Støtte Reaksjonene har ikke latt vente på seg i resten av fotballverdenen heller.

Tidligere England- og Manchester United-forsvarer Gary Neville skriver på Twitter at Villas-Boas burde fått mer tid.

- Så AVB er borte nå. Han måtte inkorporere 7 spillere i laget, og det tar tid tid tid. Bare tull. La ham gjøre ferdig arbeidet sitt! Det er en grunn til at statsministere og presidenter får fire-fem år på seg, sier han.

Capello favoritt Spekulasjonene har selvsagt også startet rundt hvem som vil ta over ette portugiseren.

Bettingselskapene holder foreløpig italienske Fabio Capello som favoritt, foran Swansea-manager Michael Laudrup, Tim Sherwood og Guus Hiddink.

Capello er for øyeblikket trener for det russiske landslaget, men dersom et tilbud skulle komme fra London, kan det bli vanskelig å si nei til for den tidligere engelske landslagssjefen.

GEMYTTELIG: Andre Villas-Boas sammen med Steinar Nilsen forut for kampen mellom Tromsø og Tottenham på Alfheim i slutten av november. I europaligaen har Spurs gjort det sterkt med seks seiere av seks mulige, men det var ikke nok til å redde jobben for portugiseren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GEMYTTELIG: Andre Villas-Boas sammen med Steinar Nilsen forut for kampen mellom Tromsø og Tottenham på Alfheim i slutten av november. I europaligaen har Spurs gjort det sterkt med seks seiere av seks mulige, men det var ikke nok til å redde jobben for portugiseren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer