KLUBBREKORD: Davinson Sanchez blir Tottenhams dyreste spiller gjennom tidene. Foto: Robin van Lonkhuijsen / AFP Photo / NTB Scanpix.
KLUBBREKORD: Davinson Sanchez blir Tottenhams dyreste spiller gjennom tidene. Foto: Robin van Lonkhuijsen / AFP Photo / NTB Scanpix.Vis mer

Davinson Sanchez til Tottenham

Tottenham betaler 425 millioner kroner for Ajax-stopper

Tottenham henter midtstopperen Davinson Sanchez fra Ajax.

Colombianeren signerte fredag en seksårskontrakt. Avtalen avhenger imidlertid av at han består legesjekken og får britisk arbeidstillatelse.

- Vi er henrykt over å kunne melde at vi er enige om Ajax om kjøp av Davinson Sanchez avhengig av medisinsk sjekk og arbeidstillatelse, meldte London-klubben på sitt nettsted.

Klubbrekord

Ifølge britiske medier er overgangssummen 42 millioner pund, som er ny klubbrekord for Tottenham.

Sanchez ble kåret til årets spiller i Ajax forrige sesong, da klubben tok seg til finalen i europaligaen. Det ble 21-åringens eneste sesong i Amsterdam-klubben.

Han spilte ikke da Ajax torsdag tapte 0-1 hjemme for Rosenborg i europaligakvalifisering.

Gleder seg

- Jeg vil takke trener, ledelse, spillere og tilhengere i Ajax, men dette er en flott overgang med tanke på å utvikle meg som spiller. Jeg er veldig glad over å signere for en så berømt klubb som Tottenham og gleder meg til å samarbeide med manager Mauricio Pochettino og de andre spillerne, sa Sanchez.

Han har allerede to landskamper for Colombia.

Tottenham var eneste Premier League-klubb som fortsatt ikke hadde gjort en ny signering i sommer. Serietoeren har derimot solgt sin høyreback Kyle Walker til Manchester City.

NTB