Tottenham-fansen hedrer avdød legende

Har på hvitt for Bill Nicholson.

HEDRER NICHOLSON: Det er ti år siden klubblegenden Bill Nicholson døde. Derfor oppfordrer klubben alle supportere til å ha på noe hvitt i dagens kamp mot Newcastle. Her fra testimonial-kampen for Nicholson i 2001, hvor Steffen Iversen scoret ett av Tottenhams tre mål i kampen mot Fiorentina. Foto: Tottenham Hotspur
HEDRER NICHOLSON: Det er ti år siden klubblegenden Bill Nicholson døde. Derfor oppfordrer klubben alle supportere til å ha på noe hvitt i dagens kamp mot Newcastle. Her fra testimonial-kampen for Nicholson i 2001, hvor Steffen Iversen scoret ett av Tottenhams tre mål i kampen mot Fiorentina. Foto: Tottenham HotspurVis mer

(Dagbladet): Tottenham tar imot Newcastle på White Hart Lane i dag klokken 14.30, i den niende runden i Premier League.

Hvitt for Bill Hjemmefansen blir oppfordret av klubben til å ha på seg noe hvitt, for å hedre den avdøde klubblegenden Bill Nicholson, som først innførte de helhvite draktene.

Nicholson døde 23.oktober for ti år siden, i en alder av 85 år.

- Bill var en veldig viktig del av denne fotballklubben, og på søndag skal vi feire livet hans, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Suksessfull Nicholson spilte 314 kamper for klubben fra 1938 til 1955, og vant blant annet ligaen med klubben i 1951.
I 1958 ble han manager, og under hans ledelse vant klubben hele ti troféer.
I 1961 ble klubben historisk, da de vant både ligaen og FA-cupen.

Klubben ble det første britiske laget som vant cupvinnercupen, i 1963, og i 1972 vant de Uefa-cupen.

Nicholson ga seg som manager i 1974, samme år som Tottenham tapte Uefa-cupfinalen mot Feyenoord.

- Kommer med selvtillit Tottenham vant tidligere denne uka sin Europa League-kamp 5-1 mot Asteras Tripolis.

I Premier League har de tatt bare 11 poeng på de åtte første kampene, mens Newcastle tok sine første tre poeng denne sesongen, mot Leicester i forrige runde. Newcastle står med bare sju poeng, og ligger på en 18. plass.

- Vi må være forberedt, for Newcastle er et sterkt lag med gode spillere. De har kanskje hatt en vanskelig start på sesongen, men i deres forrige kamp tok de tre poeng hjemme, og det betyr at de kommer hit med selvtillit, sier Pochettino til Tottenhams hjemmeside.

- Spurs spilte torsdag kveld, noe som gir oss en fordel vi må benytte oss av, sier Newcastle-manager Alan Pardew til Newcastles' hjemmeside.

- Tottenham er heldig, for de har en stor tropp, og de kan spille med 11 andre spillere, med samme standard. Det er en sterk tropp, så jeg tror ikke Europa League-kampen påvirker dem like mye som det gjorde på oss.

Følg kampen i Dagbladets fotballstudio fra 14.30.