Tottenham-fansen risikerer straffeforfølgelse

For kamprop.

RISIKERER STRAFFEFORFØLGELSE: Tottenham-fansen risikerer utestengelse fra klubbens hjemmekamper hvis de bruker kamprop som inneholder ordet «Yid» eller referanser til dette framover. Det skriver Det engelske fotballforbundet i en pressemelding i ettermiddag. Her etter Roberto Soldados matchvinnerscoring mot Swansea 25. august. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix
RISIKERER STRAFFEFORFØLGELSE: Tottenham-fansen risikerer utestengelse fra klubbens hjemmekamper hvis de bruker kamprop som inneholder ordet «Yid» eller referanser til dette framover. Det skriver Det engelske fotballforbundet i en pressemelding i ettermiddag. Her etter Roberto Soldados matchvinnerscoring mot Swansea 25. august. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampropet «Yid» har lenge vært brukt i engelsk fotball. Enten av Tottenhams tilhengere som et støttende og positivt utrop om eget lag og egne supportere.

Eller av London-klubbens motstandere i et forsøk på å rakke ned på klubben, som lenge har hatt mange fans blant jødiske miljøer i London.

Nå blir det imidlertid forbudt for alle å bruke «Yid», som stammer fra det jiddiske ordet for jøde.

- Antisemittisk Det engelske fotballforbundet (FA) mener det er antisemittisk, og skriver i en pressemelding i ettermiddag at supportere som bruker det under ligakamper framover vil risikere straffeforfølgelse.

- Fotballforbundet oppfordrer supportere til å unngå å bruke det i enhver situasjon, skriver FA på sin hjemmeside.

Det spørs om de blåhvites fans kommer til å respektere oppfordringen. Tottenham-supporterne har lenge kalt seg «Yid Army» og «Yids», mens en en spiller eller enkelt fan bare går under «Yiddo».

Varsom Spurs-ledelse Et godt eksempel er supporternes sang om spissen Jermain Defoe. Fansen synger vanligvis gjentatte ganger «Jermain Defoe, he's a yiddo».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer