Tottenham-fansen sang «Heia TIL» i London

Så lite hadde Tromsø å bidra med.

KONTROLL: Nyervervelsen Erik Lamela og Tottenham hadde ekstremt god kontroll på Tromsø i kveld. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
KONTROLL: Nyervervelsen Erik Lamela og Tottenham hadde ekstremt god kontroll på Tromsø i kveld. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

(Dagbladet): Det skal i utgangspunktet være rått parti når 3. plassen i Premier League møter 13. plassen i Tippeligaen.

Og da Tottenham tok i mot Tromsø på White Hart Lane til den første kampen i Europa League i kveld, var det nettopp det.

- Gutta får veldig verdifull læring, dette var artig. Den største forskjellen ligger i de individuelle ferdighetene, sier TIL-sjef Agnar Christensen til Max etter kampslutt.

Kollega André Villas-Boas sendte ut et ganske sterkt lag i kveld, til tross for at Spurs var storfavoritter.

Sju mann var ute fra laget som slo Norwich 2-0 i helga, men de elleve som fikk sjansen er ikke akkurat smågutter. Nyervervelsen Erik Lamela var en av dem som fikk bryne seg på Tromsø, men argentineren hadde ingen stor kamp.

Førsteellever Christensen hadde varslet et mulig reservelag i London i kveld på grunn av lagets utsatte tippeligaposisjon, men «Gutan» stilte med en tilnærmet førsteellever.

Tromsø la seg, ikke overraskende, svært dypt i banen på White Hart Lane, noe som gjorde det vanskelig for engelskmennene å skape de store sjansene.

Uansett var det hjemmelaget som kom til den første målsjansen. Den kom da Lewis Holtby slo igjennom en stikker til Jermain Defoe. Den engelske landslagsspilleren skjøt hardt og lavt fra noe spiss vinkel, men Marcus Sahlman reddet med en fin beinparade.

Fem minutter seinere var imidlertid ikke Sahlman i nærheten da Defoe var frampå nok en gang. Holtby vant ballen fra Thomas Kind Bendiksen foran TIL-boksen, og dyttet videre til Lamela.

Den unge argentineren brukte ett touch på å slå Defoe alene med Sahlman, og Tottenhams nummer 18 chippet enkelt over Tromsø-keeperen til 1-0.

Defoe nok en gang Etter en snau halvtime viste Defoe fram avslutterferdighetene sine igjen, og nok en gang var det Holtby som var arkitekt.

Den unge tyskeren slo enn herlig stikker inn bak Tromsøs firer, og der hadde Defoe få problemer med å dytte ballen i lengste hjørne forbi Sahlman og Jaroslaw Fojut, som forsøkte å blokkere: 2-0.

Ifølge Opta Joe på Twitter var goalen Defoes åttende på de sju siste Europa League-kampene, inkludert kvalik.

Stillingen til pause var 2-0, men det var ikke mye som tydet på at Tromsø håpet på poeng etter sidebyttet. «Gutan» fortsatte å ligge svært lavt, og lot londonerne trille ball.

Muligens hadde de eldste i TIL den forrige turen til London i bakhodet. Da tapte nemlig Tromsø 1-7 mot Chelsea i 1997, etter å ha vunnet hjemmekampen 3-2.

Moldskred-dribling Forrige gang Spurs møtte norsk motstand ble det imidlertid langt styggere enn i kveld. For 41 år siden slo nemlig Tottenham ut Lyn med 12-3 sammenlagt over to kamper i UEFA-cupen.

Kampens høydepunkt for Tromsøs del var det Morten Moldskred som sto for. Veteranen mottok ballen feilvendt på midten, og vendte opp før han lurte av fire Tottenham-spillere på rappen.

Da Moldskred skulle finne en medspiller, var det imidlertid ikke mye håp. Moussa Dembele leste TIL-spillerens forsøk og snappet enkelt opp pasningen.

Like etter satte Tottenham-supporterne teen i halsen da TILs Lars Gunnar Johnsen - ganske unødvendig - skadet nettopp Dembele med en stygg takling. Belgieren ble erstattet av danske Christian Eriksen.

Eriksen-perle Lite skjedde mot slutten av oppgjøret, men da det gjensto tre minutter viste nettopp nyervervelsen Eriksen seg fram.

Dansken fikk ballen på høyresiden av TILs sekstenmeter, dro av en Tromsø-spiller med to touch, før han hamret kula i lengste kryss bak Sahlman. En herlig scoring av den tidligere Ajax-spilleren.

Da Eriksen ble spurt av Max om hva han forventer av bortemøtet med Tromsø i november, svarte han dette:

TOMÅLSSCORER: Tottenhams Jermain Defoe scoret to ganger mot Tromsø i kveld. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
TOMÅLSSCORER: Tottenhams Jermain Defoe scoret to ganger mot Tromsø i kveld. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

- Jeg forventer masse klær, og i hvert fall vanter. Jeg er jo fra Skandinavia, så jeg er vant til kald vinter, men i Nord-Norge vil det definitivt bli kaldt, sier han.

3-0 ble også sluttresultatet på White Hart Lane i kveld. Det skal TIL være fornøyde med. Nordmennene hadde null (!) skudd på mål.

TIL-kaptein Miika Koppinen var ikke veldig imponert over sitt lags innsats:

- Vi er ikke i nærheten. Vi slet fysisk, og ble bare dytta vekk. Da blir det vanskelig, sier han til Max.

Rett før den tsjekkiske dommeren blåste av, sang liksågodt Tottenham-supporterne «Heia TIL» sånn for moro skyld. Da var egentlig de fleste fornøyde.

• I den andre kampen i gruppe K spilte Anzhi Makhachkala og Sheriff 0-0.

• Tottenham møter Cardiff på bortebane på søndag, mens Tromsø drar til Sarpsborg for å forsøke å hente tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.