Champions League

- Tottenham får en smell

Den nederlandske fotballegenden Ruud Gullit tror ikke Tottenham har det som skal til for å snu mesterligasemifinalen mot Ajax onsdag.

TAPTE 0-1: Fernando Llorente fortviler etter den første kampen mellom Tottenham og Ajax. Foto: NTB scanpix
TAPTE 0-1: Fernando Llorente fortviler etter den første kampen mellom Tottenham og Ajax. Foto: NTB scanpixVis mer

Det unge Ajax-mannskapet har tatt den ene skalpen etter den andre i årets turnering. Regjerende mester Real Madrid og de italienske mesterne Juventus er begge sendt på hodet ut. Onsdag kan Tottenham lide samme skjebne.

Donny van de Beek ble matchvinner da Ajax tok en kruttsterk 1-0-seier i det første møtet i London, og Ruud Gullit tror 22-åringen og hans lagkamerater fullfører jobben de har startet på onsdag.

- Jeg tror Tottenham får en smell, sier den nederlandske fotballegenden til Voetball Primeur.

FOTBALLEKSPERT: Ruud Gullit.
FOTBALLEKSPERT: Ruud Gullit. Vis mer

Han er åpenbart imponert over det Ajax har vist denne sesongen, og tror Tottenham vil få en tung mesterligakveld i Amsterdam.

- Jeg tror Tottenham teknisk sett er for svake. Det er en følelse jeg har. Jeg tror Ajax vil spille dem rundt på et eller annet tidspunkt. I annen omgang sist tirsdag var det situasjoner der muligheten var gode for nettopp det, sier Gullit.

Defensivt mesterverk

56-åringen lot seg også imponere over måten Ajax forsvarte seg på i den første kampen på bortebane.

- De løste det. Tottenham hadde ikke en sjanse, og det er strålende, sier han.

For både Ajax og Tottenham blir de kommende dagene sesongavgjørende. Ikke bare ligger en finalebillett i mesterligaen i potten i Amsterdam onsdag, men lagene står også foran viktige kamper i den hjemlige ligaen.

Ajax topper den nederlandske æresdivisjonen, men kun på bedre målforskjell enn tittelrival PSV. Eventuelle feilskjær i de to siste serierundene kan bli kostbare.

Son tilbake

Tottenham-manager Mauricio Pochettino omtaler på sin side kommende søndags ligamøte med Everton som en cupfinale, til tross for at mye skal gå galt dersom Tottenham skal gi fra seg den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Erkerival Arsenal kan utfordre, men er avhengig av at Tottenham taper serieavslutningen og i tillegg gir fra seg en solid målforskjell-fordel på åtte mål. Det synes ikke spesielt sannsynlig.

Til onsdagens mesterligathriller i Amsterdam kan Tottenham-manager Pochettino i tillegg glede seg over å ha midtbanespiller Son Heung-min tilbake. Sørkoreaneren hadde karantene i det første møtet med Ajax.

At sørkoreaneren pådro seg rødt kort i ligamøtet med Bournemouth lørdag får ingen betydning onsdag.

- Ingen trodde vi skulle være i denne posisjonen i den siste uka av sesongen. Vi er i en posisjon der det er opp til oss å gå til mesterligafinalen, og der det er opp til oss selv å bli nummer fire i ligaen, sier Pochettino til klubbens nettsider.

(NTB)