Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham får hjelp av Scotland Yard

Og truer med diaré-søksmål.

(Dagbladet.no): Det gikk som alle Spurs-fans fryktet. Arsenal gjorde jobben mot Wigan og Tottenham tapte 1-2 mot West Ham.

Dermed røk 4. plassen som gir Champions League. Den gikk rett i toalettet, bokstavelig talt.

To søksmål vurderes

Allerede før avspark var det kjent at 10 spillere i Spurs-troppen var rammet av magetrøbbel. Klubben kjempet for å få utsatt kampen, men lyktes ikke.

Nå prøver Tottenham andre løsninger. Allerede i går kontaktet White Hart Lane-klubben Metropolitan-politiet, også kjent som Scotland Yard. Matforgiftningen skal etterforskes.

Tottenham vurderer også å saksøke Premier League og hotellet som serverte maten, Mariott Hotell på Canary Wharf i London, skriver The Independent.

- Dette var en uheldig situasjon og kampen skulle ikke blitt spilt. Vi ba Premier League å utsette kampen én dag. De er fotballspillere, de er i form, etter én dag hadde de vært ok. Så spurte vi om fire timer, sånn at vi kunne få litt mat og væske i dem, sier Spurs-manager Martin Jol.

Premier League svarte med et tilbud om to timer. Det ble avslått, londonklubben mente det ikke var nok.

UTSLÅTT: Yossi Benayoun satt inn 2-1 til West Ham. En magesyk Michael Dawson fortviler. Foto: Scanpix/Ap
UTSLÅTT: Yossi Benayoun satt inn 2-1 til West Ham. En magesyk Michael Dawson fortviler. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Hele 10 spillere fikk magetrøbbel natt til i går. Seks av dem spilte likevel.

- Vi håpet på det beste, og startet med et brukbart lag. Noen klarte ikke spille hele kampen, men jeg er stolt av dem, sier Jol.

Tok urin- og blodprøver

Han understreker at han ikke tror på sabotasje mot klubben i jakten på pengekista under navnet Champions League.

Likevel ble det tatt urin- og blodprøver fra alle de syke spillerne på vei til Upton Park i går ettermiddag. Og politifolk reiste med lagets buss til matchen.

Klubben vil til bunns i matskandalen. En lasagne mistenkes sterkest. Og samtidig går selvsagt konspirasjonsteoriene på høyt gir i London.

Storbritannias største avis The Sun har utstyrt Arsenal-manager Arsene Wenger med ei kokkelua og påskriften «hovedmistenkt» i dag.

Scotland Yard bekrefter at de er involvert i etterforskningen.

- Vi har innhentet prøver av mat for sikkerhets skyld. Vi kommer til å levere disse over til undersøkelse, sier en talsmann.

Premier League mener sikkerhetshensyn gjorde det vanskelig å etterkomme Spurs\' krav om kampstart kl. 20.

- Politiet ville ikke ha fansen hengende rundt i puber. På grunn av sikkerheten kunne kampen ikke bli utsatt i mer enn to timer. Spurs hadde plikt til å sende ut et lag, sier Premier League-sjef Richard Scudamore.

Skjebnen avgjorde

Selv om alt går Arsenals vei, synes Wenger synd på nordlondonrivalene.

- Det føltes som skjebnen. Vi ga alt for å komme inn i Champions League. Vi vant tre kamper denne uka, to av dem borte, og vi scoret 10 mål. Nå kan vi reise til finalen med mindre press på oss, sier Wenger.

TRIST AVSLUTNING: Martin Jol trøster Robbie Keane etter at 4. plassen ble borte.
FALT PÅ SISTE HINDER: Stemningen er nedtrykt på White Hart Lane i dag. Her etter kampslutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media