Tottenham flyr videre mot Europa

Keane sikret seier. Men fortsatt kan Arsenal ødelegge.

(Dagbladet.no): Everton-Tottenham 0-1.

Tottenham kjørte tidvis over Everton, og kunne godt vunnet klarere. Men Robbie Keanes straffemål etter 33 minutter ble det eneste målet i kampen.

Robbie Keane skaffet sjøl straffesparket da han ble dratt ned av Alan Stubbs på vei mot mål.

- Godt lesestoff

Med Arsenal-seier på Highbury i dag, var poengene avgjørende for Tottenham om de skal forsvare fjerdeplassen i ligaen. Nå har de fortsatt fire poengs forsprang på erkerivalen i Nord-London.

- Målet vårt er å gjøre alle rundt klubben fornøyde, og Premier League-tabellen har vært godt lesestoff en stund nå, sier manager Martin Jol ifølge BBC.

Han er skuffet over at de ikke scoret flere mål, men glad for poengene.

- Det var en veldig viktig kamp, og vi er lykkelige over å ha vunnet på en vanskelig bane.

SIKKER STRAFFE: Robbie Keane plasserte straffesparket så tett ved stolpen at Everton-keeper Richard Wright ikke nådde den selv om han satset på riktig hjørne. Foto: AP/Scanpix
SIKKER STRAFFE: Robbie Keane plasserte straffesparket så tett ved stolpen at Everton-keeper Richard Wright ikke nådde den selv om han satset på riktig hjørne. Foto: AP/Scanpix Vis merMarerittet for Spurs
Men Tottenham-fansen lever fortsatt i frykten for det verst tenkelige utfallet denne sesongen:

At Spurs klarer fjerdeplassen i Premier League på bekostning av Arsenal, men at Gunners vinner årets Champions League og dermed snyter Tottenham for en plass i den gjeveste europacupen likevel.

Mandag spiller Tottenham hjemme mot Manchester United. Der sitter poengene garantert lengre inne for Spurs. Arsenals mandagskamp er utsatt på grunn av semifinalen i Champions League.

Men lørdag om ei uke står kanskje det virkelige slaget om fjerdeplassen i Premier League. Da kommer Tottenham til Highbury.

Og nei, vi har ikke glemt at Blackburn også kan ta fjerdeplassen. De vil ha like mange poeng som Arsenal om de vinner hjemme mot Liverpool i morgen.


• Din mening:
Hvem blir nummer fire i Premier League?

Tottenham flyr videre mot Europa
HER BLIR DET STRAFFE: Alan Stubbs trekker ned Robbie Keane.