Tottenham fortsetter opprustningen

Villas-Boas sikret seg spansk toppscorer.

KLAR FOR ENGLAND: Den spanske landslagsspissen Roberto Soldado forlater Valencia til fordel for spill i Tottehnam. Her under kamp mot Nigeria i sommerens Confederations Cup i Brasil. REUTERS/Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix
KLAR FOR ENGLAND: Den spanske landslagsspissen Roberto Soldado forlater Valencia til fordel for spill i Tottehnam. Her under kamp mot Nigeria i sommerens Confederations Cup i Brasil. REUTERS/Kai Pfaffenbach / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tottenham melder på sin egen hjemmeside at den spanske storscoreren Roberto Soldado (28) er klar for klubben. 

Valencia-spissen har vært et yndet transfermål for Spurs-trener André Villas-Boas i lengre tid, og nå har portugiseren lyktes med å få 28-åringen til London.

Soldado har scoret imponerende 80 mål i løpet av 146 opptredener for Valencia siden overgangen fra Getafe sommeren 2010. 

Nå blir han London-klubbens tredje store sommerforsterkning, om han består den medisinske testen. Tidligere har styreformann Dennis Levy trumfet gjennom i forhandlingene om brasilianske Paulinho (25) og belgiske Nacer Chadli (23).

Spurs-fansen har lenget ønsket seg en ny angriper til White Hart Lane. Verken Jermain Defoe eller Emanuel Adebayor har klart å overbevise supporterne om at de kan skyte klubben til den ettertraktede Champions League-plassen.

Nå gjenstår det å se om Soldado lykkes i England.

I Spania forteller målhistorikken om en kvalitetsspiller. I Getafe scoret han 29 mål på 60 kamper. For Real Madrid sitt B-lag, i starten av karrieren, nettet han 63 ganger fordelt på 120 matcher i den hvite trøya.

Soldado står foreløpig oppført med 11 kamper for det spanske landslaget. Den siste kom under sommerens Confederation Cup i Brasil.