Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham har blitt en av Uniteds mest frustrerende motstandere. I morgen må koden knekkes

To tap og to uavgjort på de fire siste møtene.

FRUSTRERENDE: Fra 2001 til 2012 gikk Manchester United utrolige 26 kamper på rad uten å tape for Tottenham. De siste årene har derimot Spurs blitt en av Uniteds mest frustrerende motstandere. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
FRUSTRERENDE: Fra 2001 til 2012 gikk Manchester United utrolige 26 kamper på rad uten å tape for Tottenham. De siste årene har derimot Spurs blitt en av Uniteds mest frustrerende motstandere. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Fra 2001 til 2012 gikk Manchester United utrolige 26 kamper på rad uten å tape for Tottenham. De siste årene har derimot Spurs blitt en av Uniteds mest frustrerende motstandere.

Da Tottenham slo United på Old Trafford høsten 2012, var det første gang de vant på Uniteds hjemmebane siden 1989, og første gang de vant en kamp mot de rødkledde siden 2001.

Siden da har Tottenham gått fra nær sagt å være tre garanterte poeng for United, til å bli en klubb de ikke klarer å slå.

På lagenes fire siste møter har Spurs vunnet to, begge på Old Trafford, mens de to på White Hart Lane har endt med poengdeling.

Skryter av Rooney Søndag er det to lag i støtet som møtes. United har sju seirer og én uavgjort på de åtte siste kampene, mens Tottenham har tre seirer på rad.

For hjemmelaget har Christian Eriksen og Harry Kane slått ut i full blomst, og manager Mauricio Pochettino lovpriser duoen.

- Jeg er veldig glad på deres og lagets vegne. Grunnen til at de scorer så mye er at de alltid kjemper for å komme i rett posisjon, sier argentineren.

Kane har scoret 15 denne sesongen, mens Eriksen står med sju fra sin midtbaneposisjon.

Etter en svak start har Louis van Gaal begynt å se ut som rett mann for United. Katastrofesesongen i fjor med David Moyes ved roret later til å være glemt.

Laget er for tiden nummer tre, og fortsetter de å spille som nå, bør det ikke være noe problem å sikre en plass i neste sesongs mesterliga. Foruten keeper David de Gea, har kaptein Wayne Rooney imponert i sin midtbanerolle i det siste.

- Han har kapasitet til å løpe i 90 minutter på midtbanen. Derfor bruker jeg ham der, men han kan også spille på topp. For tiden er han best på midtbanen, sier van Gaal.

Store skadeproblemer Nederlenderen er ikke særlig fornøyd med å måtte spille to kamper på under 48 timer. Fredag spilte United og Spurs klokken 15 engelsk tid, mens søndagens kamp spilles klokken 12.

- UEFA og FIFA-regler sier det er forbudt, men dette er England. Jeg byttet ut Radamel Falcao og Michael Carrick på grunn av kampprogrammet. Nå må spillerne restitueres og spise riktig. Da leges kroppen bedre, og lørdag får spillerne fri. Det er viktigere enn å trene, sier han.

United har hatt enorme skadeproblemer denne sesongen, og før møtet mot Tottenham er flere tvilsomme.

Angel Di Maria pådro seg en skade på lagets siste trening før møtet med Newcastle, og er tvilsom. Det samme er Adnan Januzaj, Marouane Fellaini og Luke Shaw. I tillegg er Marcos Rojo og Daley Blind definitivt ute.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media