INGEN DRØMMESTADION: Alan Hutton styrte inn ett av målene da Liverpool slo Tottenham 3-1 på Anfield i fjorårets oppgjør. Tottenham har ikke slått Liverpool der siden 1993, da de sist tok en borteseier mot en av de «fire store».Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas
INGEN DRØMMESTADION: Alan Hutton styrte inn ett av målene da Liverpool slo Tottenham 3-1 på Anfield i fjorårets oppgjør. Tottenham har ikke slått Liverpool der siden 1993, da de sist tok en borteseier mot en av de «fire store».Foto: SCANPIX/AP/Paul ThomasVis mer

Tottenham har tre seire på Anfield siden Titanic sank

- Utrolig, sier Erik Thorstvedt, som sto i mål da de vant sist for 17 år siden.

||| • Følg Liverpool - Tottenham i fotballstudio fra kl. 21!

(Dagbladet): Tottenhams statistikk på bortebane mot de såkalt «fire store» i Premier League er lite annet enn oppsiktsvekkende.

Siden 2-1-seieren over Liverpool i 1993, for 17 år siden, har Spurs gått 65 kamper uten en eneste seier på Anfield, Stamford Bridge, Old Trafford og Highbury/Emirates.

Statistikken borte mot nettopp kveldens motstander Liverpool er ille også i seg selv.

Anfield-seieren i 1993 er en av tre borteseire på 63 kamper mot Merseyside-klubben, i løpet av de 98 siste årene. De to andre kom i 1985 og 1986, og for å finne en seier før det må vi til mars 1912 - måneden før Titanic sank.

Erik Thorstvedt er en av de ytterst få heldige Tottenham-spillere som har vært med å vinne på Anfield, han var med i august 1993. Han blir nesten målløs av tallenes tale.

OVERRASKET: Erik Thorstvedt i aksjon mot Arsenal i 1991. Han sto i mål da Tottenham sist slo et topp fire-lag.
FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX
OVERRASKET: Erik Thorstvedt i aksjon mot Arsenal i 1991. Han sto i mål da Tottenham sist slo et topp fire-lag. FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer

- Det er jo helt utrolig, og særlig dette med bortekampene hos alle de fire store. Men Tottenham har gjort en jobb med å heve seg et hakk i løpet av denne sesongen, nå gjenstår det å se om de har mental styrke til å overkomme dette også, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Egen stemning på Anfield
Teddy Sheringham scoret begge målene da Erik Thorstvedt sto mellom stengene i 93. Men selv om den dagen nå framstår som en merkedag i Spurs-sammenheng, har ikke keeperlegenden spesielle minner fra oppgjøret.

- Jeg husker egentlig lite, ingenting. Det er nesten sånn: «Var jeg med? Spilte jeg?». Men det står jo i bøkene, så da stemmer det vel, sier Thorstvedt med en latter.

- Men jeg husker jo godt hvordan det var å spille på Anfield på den tiden, for det var en helt spesiell opplevelse i forhold til å spille på de andre arenaene i England. Andre steder ble du jo hetset gjennom hele kampen, men på Anfield ble du behandlet helt annerledes, de var mye mer generøse overfor motstanderne. Jeg ble klappet inn i målet, og etter en god kamp kunne det vanke mer applaus. Det er mulig det var fordi de var så vant til å vinne på den tiden, de var jo den tids Manchester United på mange måter. Jeg vet ikke hvordan det er nå, om de har blitt mer forbitret etter mange år uten ligasuksess, lurer keeperen.

- Hva taler for at Tottenham skal gjenta deres «bragd» i kveld?

- Tottenham har jo blitt mer stabile, det er tydelig. Greit, man kan sutre over tap for Wolverhampton og Hull, men sånne dager får alle lag, dager der motstanderkeeperen er helt umulig og man ikke setter sjansene sine. Samtidig er jo dette et veldig gunstig tidspunkt å møte Liverpool på, de mangler spillere som Johnson, Torres og Gerrard, og er generelt inne i en dårlig fase. Tottenham har en bra balanse i laget, det er bare synd Aaron Lennon mangler i kveld, sier Thorstvedt.

Imponert av Gomes
Keeperlegenden følger gamleklubben tett, og har fått med seg at Harry Redknapp er ute etter en ny reservemålvakt.

HEVN? Robbie Keane er trolig sulten på å senke gamle lagkamerater og snu Tottenhams Anfield-statistikk i samme slengen.Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas
HEVN? Robbie Keane er trolig sulten på å senke gamle lagkamerater og snu Tottenhams Anfield-statistikk i samme slengen.Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas Vis mer

Men keepersituasjonen med Heurelho Gomes som førstevalg bekymrer ham svært lite.

- Han hentet seg inn stort i fjor, etter å ha vist i Holland at han er en strålende keeper. Han har enorme fysiske egenskaper, bare se på hvordan han hopper opp og toucher tverrliggeren med skulderen før kampstart for eksempel. Det er fortsatt litt rusk i utrusningene, han risikerer å lage en del straffer, men jeg tror han kommer til å være Tottenhams målvakt i mange år framoveer, sier Erik Thorstvedt.

- Kan Tottenham ende i topp fire denne sesongen?

- De har en sjanse. Selv om City vant i går, har de ganske mange svakheter. Liverpool imponerer heller ikke, mens Aston Villa er ustabile. Så de har en sjanse, sier Thorstvedt.

- Men som Spurs-supporter er det jo egentlig deilig bare å kunne være i januar uten å ha begynt å tenke på neste sesong allerede.

IMPONERT: Erik Thorstvedt er imponert over måten Heurelho Gomes har slått tilbake på etter en vanskelig start.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
IMPONERT: Erik Thorstvedt er imponert over måten Heurelho Gomes har slått tilbake på etter en vanskelig start.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer