Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham-helten pleide selv å stå på White Hart Lane og synge om idolene

- Det gjør det ekstra spesielt.

TOTTENHAMS NYE YNDLING: Harry Kane har spilt seg inn i Tottenham-fansens hjerter for alvor denne sesongen. Spesielt i går i 5-3-seieren mot Chelsea viste Kane seg i storslag. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
TOTTENHAMS NYE YNDLING: Harry Kane har spilt seg inn i Tottenham-fansens hjerter for alvor denne sesongen. Spesielt i går i 5-3-seieren mot Chelsea viste Kane seg i storslag. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Tottenham - Chelsea 5-3

(Dagbladet): 21-årige Harry Kane ble gårsdagens store spiller da Tottenham ydmyket Chelsea på White Hart Lane. Unggutten er et produkt av Tottenhams eget akademi, og er vokst opp bare et lite stykke fra White Hart Lane. Selvfølgelig med Tottenham som favorittlag.

Det gjør det hele ekstra spesielt for unge Kane.

- Det er stort å høre publikum synge navnet mitt, som da jeg kom på mot Burnley. Det gjør meg veldig glad, og ganske emosjonell. Jeg var en gang en fan her, som sang navnet til noen andre. Jeg pleide å synge for Teddy Sheringham, han var et stort idol, og Robbie Keane. Å høre fansen synge mitt navn i de store kampene, betyr mye for meg, sa Kane til The Guardian etter 2-1-seieren over Burnley før jul.

Spesielt Det faktum at Kane er oppvokst som Tottenham-fan og har hele karrieren i klubben, er også spesielt for fansen. Nestleder i Tottenhams venner, Leif Konrad Borsheim, var selv på White Hart Lane i går og så kampen.

- Det er ingen tvil om at det gjør det ekstra spesielt. Supporterne synger jo stadig at han er «en av oss». Det er ingen tvil om at han er den store yndlingen. At en gutt som er vokst opp 15 minutter fra White Hart Lane gjør dette, er stort for både han og fansen, sier Borsheim til Dagbladet.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad så også Kane score to mot Chelsea direkte på Stamford Bridge i går.

- Jeg har fulgt Kane siden han var utlånt til Millwall. Jeg syntes han var veldig begrenset. Kane var en targettype, jeg tenkte han virket keitete med ball og treig, sier Wikestad til Dagbladet.

- Hva har skjedd?

- Det kan man spørre seg om. Men det er skikkeløig gøy at Harry Kane er blitt så god. Han har rykk, er kjapp, har pasningsfot, overblikk og skudd. Han har alt. Det er på alle måter en motsetning til spissen fra Millwall. Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle gjøre det han gjorde mot Chelsea. Og så er det ekstra gøy for Tottenham-fansen. Han er fra området, de synger at han er «one of us».

Ikke nådd toppen Wikestad tror Premier League-fans har sett et skikkelig gjennombrudd når det gjelder 21-åringen.


- Han har så mye ved spillet sitt. Han kan løpe fra spillere, han er kjempesterkt. Det er vanskelig å ta fra han ballen. Sånn sett er det vanskelig å se at han blir en flopp på sikt.

Borsheim tror heller ikke at toppen er nådd for 21-åringen.

- I går viste han høy klasse, men han har fortsatt mye å gå på. Toppen er ikke nådd, det er jeg overbevist om.

Gjennombrudd I sin tid som seniorspiller har han vært utlånt til Leyton Orient, Milwall, Norwich og Leicester. Under oppholdet i Norwich slet han med skade, og fikk bare tre innhopp i tida i klubben.

21-åringen kom tilbake til Tottenham i fjorårssesongen. Der fikk han sin første kamp i startelleveren i april 2014 mot Sunderland. Den kampen vant Spurs 5-1, og Harry Kane scoret også sitt første mål.

Denne sesongen har utvilsomt vært Kanes store gjennombrudd. I Europa League ble han matchvinner i første kamp mot AEL Limassol, scoret igjen i returoppgjøret, og i oktober scoret han hat trick i 5-1-seieren over Asteras Tripoli. I samme kamp måtte unggutten også være målvakt da keeper Hugo Lloris ble utvist. Ikke med like stort hell, men Kane ble likevel kveldens store helt.

I tillegg har han scoret sju mål i Premier League denne sesongen, og er sammen med Nacer Chadli toppscorer i Tottenham.