I STORSLAG: Harry Kane og Tottenham er i kjempeslag. Søndag ble Arsenal satt på plass av London-rivalen. Foto: Reuters / Paul Childs
I STORSLAG: Harry Kane og Tottenham er i kjempeslag. Søndag ble Arsenal satt på plass av London-rivalen. Foto: Reuters / Paul ChildsVis mer

Premier League:

Tottenham herjet med Arsenal - biter seg fast i tittelkampen

Dele Alli og Harry Kane gjorde jobben for Tottenham.

Tottenham - Arsenal 2-0

(Dagbladet): Chelsea tok tre viktige poeng i Premier League tidligere søndag, og mye skal gå galt om de ikke tar hjem ligatittelen.

Men hakk i hæl følger Tottenham. I et par minutter herjet de med Arsenal - og det var nok til å ta hjem alle tre poengene. Luka til serielederen er fortsatt på fire poeng.

- Utrolig. Vi jobbet hardt, skapte bedre sjanser. For en dag. En flott helg for oss, sier Harry Kane. Han understreker at Spurs ikke har gitt opp håpet om ligatittelen ennå:

- Vi tenker bare på tittelkampen. At fansen får skryte etter denne seieren er bare en bonus.

Sjansefest

Arsenal var best innledningsvis, men Tottenham tok sakte, men sikkert, over. Etter 20 minutter hadde de også en kjempesjanse.

Harry Kane la ballen inn foran mål, der Dele Alli egentlig kunne styre ballen i mål med pannebrasken. Det forsøket gikk i stedet utenfor.

Ikke lenge etterpå burde Tottenham ha scoret igjen, da Heung-min Son la ballen over 16-meteren til Christian Eriksen, som kom i full fart. Også dette forsøket ble sendt utenfor.

Første omgang gikk med store sjanser til begge lag. Likevel gikk de målløse ned i garderoben til pause.

To kjappe

Men i andre omgang begynte ting å skje. Tottenham var på hugget, og derfor var det ikke ufortjent at de ti minutter etter hvilen tok ledelsen.

Det var Dele Alli og Christian Eriksen som kombinerte fint, før Eriksen avsluttet på keeper. Petr Cech måtte imidlertid gi retur, og den skled Alli i nettet.

Øyeblikket etterpå ble vondt verre for Arsenal.

Gabriel Paulista forstyrret Harry Kane i feltet, og sistnevnte falt overende. Dommer Michael Oliver pekte på straffemerket. Lagets toppscorer tok selv straffen, som satt sikkert nede ved stolpen.

Arsenal slet med å få til noe i angrepsspillet. Arsene Wengers menn er også på etterskudd med tanke på en eventuell Champions League-plass (topp fire).