UTILGJENGELIGE: Harry Kane og Son Heung-min. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix
UTILGJENGELIGE: Harry Kane og Son Heung-min. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Harry Kane ute til mars

Tottenham i krise: Kane ute til mars

Tottenham må klare seg uten Harry Kane i to måneder. Son Heung-min er også utilgjengelig på grunn av Asiamesterskapet.

Harry Kanes ankelskade, som han pådro seg i hjemmetapet mot Manchester United, vil holde ham borte fra fotballbanen til mars. Det opplyser Tottenham tirsdag.

Fra Tottenham-hold var det lenge stille etter at Kane hinket av banen i kjølvannet av 0-1-tapet for Ole Gunnar Solskjærs United-mannskap søndag. Britiske medier spekulerer imidlertid høyt i at det er dårlige skadenyheter i vente for London-klubben.

Tirsdag kveld la Tottenham ut en kort orientering på sitt nettsted.

- Etter innledende undersøkelser kan vi bekrefte at Harry Kane har skadde leddbånd i venstre ankel, som han pådro seg i søndagens kamp mot Manchester United. Spissen vil bli fulgt tett av vårt medisinske apparat, og vi venter at han kan være tilbake i trening tidlig i mars, står det.

Den engelske landslagsspissens ankel skal ha vært så hoven at det de første dagene ikke lot seg gjøre å undersøke den for å fastslå skadeomfanget.

Skaden er dårlig nytt for Tottenham. Han går blant annet glipp av åttedelsfinalene i mesterligaen mot Borussia Dortmund. Han kan heller ikke spille den andre ligacupsemifinalen mot Chelsea, eller finalen om Spurs tar seg dit. I tillegg går en rekke ligakamper fløyten.

Manager Mauricio Pochettino har ikke lagt skjul på at han er bekymret.

- Det er klart at om Harry Kane er ute, kommer det til å være et massivt problem for oss, sa han til Sky Sports etter United-kampen.

Kane-skaden kunne heller ikke kommet på et dårligere tidspunkt for Tottenham. Mandag reiste en annen viktig offensiv brikke, Son Heung-min, for å spille asiamesterskapet med hjemlandet Sør-Korea. Han blir trolig borte ut måneden.

Midtbanespillerne Lucas Moura, Eric Dier og Mousa Dembélé har i tillegg slitt med skade den siste tiden og kneskadde Victor Wanyama er ute i lengre tid.

Søndag måtte i tillegg Moussa Sissoko byttes ut med lysketrøbbel.