Tottenham-Barcelona, Champions League-gruppespill

Tottenham-kapteinen med kjempebrøler i comebacket

Barcelona fikk et fint gjensyn med Wembley da de var tilbake på arenaen de vant Champions League på i 2011.

Tottenham - Barcelona 2-4 (0-2)

Et skadeplaget Tottenham kom aldri skikkelig i gang mot et formsvakt Barcelona og tapte til slutt fortjent mot katalanerne i en svært underholdende kamp med en meget god Lionel Messi i front for Barcelona.

Sist Barcelona spilte en tellende kamp på Wembley var i 2011. Da ble Manchester United slått 3-1 i Champions League-finalen etter scoringer av Pedro, David Villa og Lionel Messi.

Tottenham - uten Christian Eriksen, Moussa Dembele, Jan Vertonghen, Dele Alli og Serge Aurier - fikk en grusom start på kampen mot et Barcelona-lag som bare har tatt to poeng på de tre siste seriekampene mot Athletic Bilbao, Leganes og Girona.

Tabbe av Lloris

Allerede etter to minutter tok Barcelona ledelsen. Messi slo en glimrende pasning til Jordi Alba, som dyttet videre til Coutinho da Hugo Lloris var ute og surret.

Kaptein Lloris har vært ute med skade den siste perioden, men var tilbake i Tottenhams bur i dag for første gang siden august. Han hadde overhodet ikke kontroll da Alba mottok pasningen fra Messi.

Det er ikke første gang Hugo Lloris har rotet det til de siste månedene. I sommerens VM-finale mot Kroatia prøvde han å drible som bakerste mann. Det gikk ikke så bra. Mario Mandzukic snappet ballen og putta.

Denne gangen var det Coutinho som kunne utnytte en rørete Tottenham-keeper. Brasilianeren tok med seg ballen et par meter og banket den inn i det tomme buret.

Rakitic-rakett

Etter 28 minutter doblet gjestene ledelsen. Et glimrende angrep endte til slutt opp hos Ivan Rakitic. Fra 17 meter banket han til på halv volley - og fikk perfekt treff. Denne gangen kunne ikke Lloris gjøre noe som helst med raketten fra kroaten, som gikk via stolpen og i mål.

Barcelona fortsatte å kjøre på etter scoringen. De har slitt med å få det til å stemme skikkelig denne sesongen, men i dag var det mye som minnet om gode, gamle Barcelona med flere samtidige bevegelser, hurtig pasningsspill og lekre kombinasjoner på egen halvdel så vel som motstanderens.

Spesielt Messi var gigantisk. Barca-kapteinen kom seg stadig rettvendt og serverte medspillerne sine på mesterlig vis med herlige gjennombruddspasninger, i tillegg til at han fremprovoserte et gult kort til Victor Wanyama rett før pause.

Tottenham skapte lite de første 45 minuttene, men kunne redusert da Piqué sleivet ballen mot eget mål. Marc-André ter Stegen var imidlertid oppe med labben og hindret scoring.

Kane-redusering

Etter pause fortsatte Messi- og Barcelona-showet. Messi gikk og gikk før han prøvde å prikke ballen bort i det lengste hjørnet. Lloris var sjanseløs, men skuddet gikk i stolpen.

Like etter gjorde han det samme. Ingen av Tottenham-spillerne turte å gå på. Igjen gikk skuddet i stolpen.

Ett minutt etter reduserte Tottenham. Harry Kane dro av Nélson Semedo og curlet ballen bort i det lengste hjørnet med en flott avslutning.

Messi-magi

Tottenham hadde momentum noen minutter, men det varte ikke lenge. 56 minutter var spilt da Messi satte opp Alba ute mot venstre.

Alba slo inn igjen til Messi. Etter et lekent overhopp av Luis Suarez var Messi sikker som en kodebrikke da han avsluttet med en magisk og kontrollert avslutning forbi Lloris.

Men Tottenham hadde ikke gitt opp. Et fint angrep endte opp hos Erik Lamela, som skjøt fra distanse. Skuddet gikk via Clément Lenglet og endte opp i mål bak en noe forfjamset ter Stegen.

Seks minutter før slutt var Tottenham og Lucas Moura nære på å utligne, men Lenglet blokkerte ballen som så ut til å gå i mål.

Tottenham prøvde en sluttspurt, men det var heller Barcelona som scoret kampens siste mål. Messi mottok ballen fra Alba, og nok en gang var Suarez involvert med et flott overhopp. Messi hadde få problemer med å sette inn sitt andre mål for dagen.

Dermed står Tottenham med null poeng etter to kamper. Det samme gjør PSV. Barcelona og Inter står med full pott.