Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham kjøpte spillere Villas-Boas ikke ville ha for en halv milliard

Det hevder britisk avis.

UØNSKET: Ifølge Daily Mail var Christian Eriksen, Erik Lamela, Vlad Chriches og Nacer Chadli uønsket i Tottenham av André Villas-Boas. Foto: NTB Scanpix
UØNSKET: Ifølge Daily Mail var Christian Eriksen, Erik Lamela, Vlad Chriches og Nacer Chadli uønsket i Tottenham av André Villas-Boas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Daily Mail skriver i dag at nylig sparkede André Villas-Boas ikke ønsket å hente fire av de sju spillerne Tottenham kjøpte i sommer.

Etter kampen mot Liverpool ble Villas-Boas spurt direkte om spillerne han hadde i stallen var de han øsnket å jobbe med. Da svarte han at han ikke var sikker på om han kunne svare på det offentlig.

Av de sju Tottenham kjøpte, ville Villas-Boas bare ha Roberto Soldado, Paulinho og Etienne Capoue, hevder Daily Mail.

Hvis det stemmer, betyr det at Christian Eriksen, Erik Lamela, Vlad Chriches og Nacer Chadli, som til sammen kostet over en halv milliard, ikke var på Villas-Boas' ønskeliste.

Evig konkurranse - Dette blir vanligere og vanligere i slike situasjoner, det er vanskelig å vite hva som er rett, sier tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Det er en evig konkurranse mellom manageren og direktørene om hvem som egentlig er sjefen. Nå som det går dårlig prøver alle å fremstå best mulig.

Styreleder Daniel Levy og direktør Franco Baldini er de som skal ha hatt ansvaret for å ha hentet inn spillerne Villas-Boas angivelig ikke ønsket.

- Baldini har jo en fortid i Roma, så det er en mulig forklaring på hvordan de fikk hentet Lamela, påpeker Thorstvedt.

- Men uansett hvem som hadde ansvaret for det, å betale 30 millioner pund for en spiller som ikke er klar for Premier League er vanvittig mye penger.

Avviser påstandene Les Ferdinand, som er med i Tottenhams trenerteam, avviser Daily Mails påstander, og sier Villas-Boas godkjente alle signeringene.

- Noen av spillerne var det kanskje andre som foreslo, men han var enig i de forslagene, sier Ferdinand til podcasten Beyond The Pitch, ifølge Sky Sports.

- Hovedsaken er at han godkjente alle spillerne. Han ble ikke gitt spillere han ikke ønsket med beskjeden «du må fikse et lag av disse spillerne». Hvis du er manager og opplever noe sånt, er du dømt til å bli sparket.

Thorstvedt påpeker at det var ingenting som tydet på at Villas-Boas virket misfornøyd før det begynte å gå dårlig.

Levy er nøkkelen Hvem som blir Tottenhams nye manager er fortsatt ikke klart. Tim Sherwood sitter foreløpig i sjefsstolen, men sier selv at han ikke aner om han kommer til å lede laget neste kamp. Sherwood har også blitt nevnt som en kandidat til å overta på fast basis.

- Det ville vært utrolig rart om de ansatte han. Han har jo ingen erfaring som trener enn for aldersbestemte lag, sier Thorstvedt.

- Når det er sagt, så kjenner han Daniel Levy, og det kan bli viktig. Jeg tror den nye manageren er nødt til å ha et godt forhold til Levy rent personlig.

UTEN KONTROLL?: Daily Mail hevder André Villas-Boas ikke hadde kontroll på hvilke spillere Tottenham hentet. Foto: Tal Cohen / EPA / NTB Scanpix
UTEN KONTROLL?: Daily Mail hevder André Villas-Boas ikke hadde kontroll på hvilke spillere Tottenham hentet. Foto: Tal Cohen / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media