ET UHELDIG TOUCH: Delle Alli depper etter å ha kastet bort en gylden mulighet på et Eriksen-gjennomspill med et dårlig touch. Tottenhams ene poeng kan være for lite i jakten på ligagullet.Foto: Reuters / Carl Recine/ NTB Scanpix
ET UHELDIG TOUCH: Delle Alli depper etter å ha kastet bort en gylden mulighet på et Eriksen-gjennomspill med et dårlig touch. Tottenhams ene poeng kan være for lite i jakten på ligagullet.Foto: Reuters / Carl Recine/ NTB ScanpixVis mer

Tottenham klarte bare uavgjort mot Liverpool

Leicester ser mer og mer ut som ligavinnere.

Liverpool - Tottenham 1-1 (0-0)
(Dagbladet): Det er fem år siden Tottenham sist vant en Premier League-kamp på Anfield og på 54 møter der, har Tottenham bare maktet å vinne fem ganger. 

I kveld var det viktigere enn noensinne å bryte den statistikken for London-laget. Med fem poeng opp til serieleder Leicester er Tottenham nødt til å plukke trepoengere for å henge med den usannsynlige Premier League-lederen hele veien inn mot avgørelsen.

Men det var noe nervøst og ubesluttsomt over Tottenham fra start av i kveld. Liverpool presset aggressivt og høyt og presset fram uvanlig mange feil hos motstanderne.

At det sto 0-0 til pause kunne Spurs takke en meget god Hugo Lloris i målet for. Og en ganske ukalibrert Daniel Sturridge.

Etter en drøy halvtime banket Sturridge ballen rett i beina på Lloris da han ble spilt helt alene på vei mot mål. Med all verdens tid og rom ble avslutningen belønnet med en corner. En corner som satte i gang et stormløp mot Tottenham-målet, der Lloris gang på gang viste klasse da han hindret hjemmelaget mål.

Klinisk Coutinho
Etter pausen så det plutselig ut til å snu. Tottenham festet et visst grep om kampen og etablerte spillet på Liverpools banehalvdel. Men så viste en meget god Coutinho klasse.

Fem minutter inn i omgangen førte den lille brasilianeren ballen oppover sentralt i banen, spilte til Sturridge på kanten og fikk servert en perfekt pasning tilbake da han fullførte løpet inn i sekstenmeteren.

Fra fjorten meter var Coutinho klinisk da han plasserte ballen knallhardt nede i høyre hjørnet, utagbart for Lloris.

Men så var det denne Harry Kane, da. Premier Leagues toppscorer er ustoppelig om dagen, og scoret naturlig nok igjen i kveld. 

Christian Eriksen viste litt magi da han holdt ballen i spill ved dødlinja til Liverpool og fant Kane skrått på målet til Liverpool. Kane hentet fram silkeskoene og la ballen til rette for seg selv med ett touch før han banket inn utligningen i lengste hjørnet. 

Det var Kanes 22. mål for sesongen. 

Tett avslutning
For Tottenham-fans med ligagull i sikte må den neste halvtimen ha vært ulidelig lang. Det var Liverpool som skapte de største sjansene, men uten uttelling lå det hele tiden i lufta at Tottenham kunne straffe hjemmelaget. 

Delle Alli var nære på etter nok et følsomt Eriksen-gjennomspill, men ingen var nærmere enn Coutinho seks minutter før full tid. 

Innbytter Origi fant Coutinho inne i boksen igjen, og fra femten meter satte han ballen noen små centimetre utenfor målet. Lloris ville vært sjanseløs om han hadde truffet innafor stengene. 

Men selv ett poeng er ikke nok for Leicester-jagende Tottenham. Avstanden opp er nå fire poeng, men Leicester har en kamp mindre spilt enn Tottenham. 

- Vi er skuffa, for vi kom hit for å vinne. Det er mentaliteten vi har her, sier Harry Kane i tv-intervjuet etter kampen. 

Vinner Leicester mot Southampton i morgen vil avstanden være sju poeng, med seks kamper igjen å spille. Leicester ser mer og mer ut som ligavinnere i Premier League denne sesongen.