Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham klarte ikke benytte muligheten - tross drømmemål av Kane

Poengdeling på White Heart Lane.

HOLDT IKKE HELT: Tross 2-1-scoring av Harry Kane, ble det poengdeling på White Heart Lane. Foto: Reuters / Dylan Martinez
HOLDT IKKE HELT: Tross 2-1-scoring av Harry Kane, ble det poengdeling på White Heart Lane. Foto: Reuters / Dylan Martinez Vis mer

•Tottenham - Arsenal (0-1) 2-2

(Dagbladet): Det var duket for tidenes fest i London, da Arsenal og Tottenham skulle kjempe om tre uhyre viktige poeng i kampen om seriegullet, lørdag. Tottenham åpnet best, men Arsenal tok ledelsen etter 38 minutter.

Da Coquelin fikk sitt andre gule for dagen etter 55 minutter, virket det kjørt for bortelaget. Tottenham brukte fem minutter på å redusere ved Alderwereild, og minuttet etter gikk de opp til 2-1 da Harry Kane scora et fantastisk mål.

Kane benyttet sjansen til å sende de hvite i ledelsen da Arsenal rotet det til bakerst. 13 minutter senere viste Arsenal at man ikke behøver å være elleve mann for å ta poeng i en så viktig kamp, da Sanchez ble spilt fri av Bellerin. Keeperspillet var ikke helt på topp, og de røde kunne juble for 2-2.

Andrekeeperen med viktig redning London-derbyet mellom Tottenham og Arsenal er til vanlig en svært stor kamp. Når lagene ligger som nummer to og tre, med tre poeng som skiller, blir derbykampen enda større.

Før kampen lå Tottenham med 54 poeng på andreplass, og gikk rett ut og presset de rødkledde, men den største sjansen kom ikke før etter 25 spilte minutter.

Reservekeeper Ospina reddet bortelaget, da han fikk slått ballen bort fra streken Lamela styrte inn mot mål fra Walker.

Mot spillets gang kjørte Arsenal på, og kunne juble for ledelse til pause. Welbeck fant Bellerin, som slo ballen inn til Ramsey inne i boksen. Sistnevnte hælflikka ballen på lekkert vis inn bak Lloris.

11 mot 10-drama Coquelin fikk sitt andre gule i andre omgang, og måtte se Arsenal ligge under 2-1 fra tribunen. Arsenal-spilleren takla Kane, og var alt for seint ute i taklinga.

Først var det Alderweireld som benyttet muligheten da de var en mann mer. En corner ramla ned hos belgieren, og han satte ballen inn bak Ospina.

Minuttet etter var det Kane som økte til 2-1, da han fikk et skikkelig drømmemål. Mertesacker rotet det til som bakerste mann, og Alli finner Kane med et hælspark. Sistnevnte satte fart mot mål, og fikk gleden av å sende hjemmelaget opp i ledelsen med et vakkert mål.

I drøye tretten minutter var Tottenham serieledere foran Leicester. Men når Sanchez og Bellerin jobber godt sammen, kan man bli straffa.

Sanchez skøyt i steget, og reddet Arsenal drøye kvarteret før slutt.