SILA: Det ble et par baller å hente ut av nettet for Hearts-keeper Marian Kello mot Tottenham i kveld. Her henter han den tredje.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
SILA: Det ble et par baller å hente ut av nettet for Hearts-keeper Marian Kello mot Tottenham i kveld. Her henter han den tredje.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell CheyneVis mer

Tottenham knuste Hearts

Vant hele 5-0 på bortebane.

Tottenham valset over skotske Hearts på bortebane og vant hele 5-0 i det første av to oppgjør mellom lagene i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Spurs spilte torsdag kveld sin første viktige kamp for sesongen på Tynecastle Stadium i Edinburgh. Og Harry Redknapps utvalgte viste at de akter å fortsette med gode offensive takter også i år.

Rafael van der Vaart var kanskje klubbens viktigste spiller i fjor, og nederlenderen viste seg raskt fram også i den skotske hovedstaden. Allerede etter fem minutter hadde den offensive midtbanespilleren ordnet 1-0 for gjestene.

Tottenham, som fikk utsatt sin hjemmekamp mot Everton i den første serierunden i England på grunn av opptøyene i London, var tydelig spillesugne. Etter 13 minutter hadde Jermain Defoe gjort 2-0 for Spurs. Samme Defoe spilte fram Jake Livermore til 3-0 kvarteret seinere.

I annen omgang scoret også fjorårets stjerneskudd Gareth Bale og hurtigtoget Aaron Lennon og gjorde ydmykelsen total for stakkars Hearts. Skottene kan nå se langt etter avansement etter torsdagens marerittkamp.

Tottenham-manager Harry Redknapp tok ikke med den ettertraktede kroatiske midtbanespilleren Luka Modric på reisen til Skottland. Modric har ytret for offentligheten at han ønsker seg til Chelsea. Redknapp valgte også noe overraskende å bruke Modrics landsmann Niko Kranjcar som spissmakker til Defoe fra start.

(NTB)