Tottenham-legende Jimmy Greaves er død

Storscoreren ble 81 år gammel.

STORSCORER: Jimmy Greaves har blant annet klubbrekorden for antall ligamål på én sesong. Foto: NTB
STORSCORER: Jimmy Greaves har blant annet klubbrekorden for antall ligamål på én sesong. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tottenham bekrefter at den legendariske fotballspilleren Jimmy Greaves er død. Han ble 81 år gammel og døde søndag morgen i sitt eget hjem.

«Vi er ekstremt lei oss for å fortelle at den fantastiske Jimmy Greaves har gått bort, som ikke bare var Tottenhams storscorer, men også den beste målscoreren dette landet har opplevd», skriver klubben i pressemeldingen.

Greaves spilte blant annet ni sesonger i London-klubben fra 1961 til 1970. Storscoreren spilte også for AC Milan, Chelsea og West Ham.

1962/63-sesongen scoret den tidligere angrepsspilleren 37 ligamål, noe som fremdeles er klubbrekord i Tottenham, ifølge klubben.

Han ble den yngste spilleren i historien til å score 100 ligamål i engelsk fotball. Da var han 20 år og 290 dager gammel.

Greaves scoret totalt 266 mål på 379 kamper – 220 mål på 321 ligakamper, 32 mål på 36 FA Cup-kamper og 14 mål i Europa for Spurs.

Greaves var en del av England-laget som vant VM i 1966. Han scoret hele 44 mål på 57 landskamper.

Flere stjerner har kommentert bortgangen til en av de største legendene innen engelsk fotball.

Greaves etterlater seg kone og fire barn, i tillegg til ti barnebarn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer