Tottenham slo Arsenal i Carabao Cup

Tottenham lekte med erkerivalene - videre til ligacup-semi

Arsenals lange ubeseirede rekke røk søndag. Bare tre dager senere kom et nytt tap, da Tottenham vant ligacupkvartfinalen 2-0.

Arsenal skapte like mange sjanser som naboen, men utnyttet dem ikke like godt og hadde heller ikke marginene på sin side. Både Aaron Ramsey og innbytter Alexandre Lacazette hadde stolpetreff.

Son Heung-min og Dele Alli viste ingen nåde alene med Arsenal-keeper Petr Cech da de i hver sin omgang ble spilt gjennom etter at Arsenal-forsvaret fikk posisjonsproblemer etter lange utspark fra Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga.

I det 20. minutt sparket Gazzaniga raskt ut. Arsenal-stopper Sokratis klarerte dårlig, og Alli plukket ballen. Nesten i samme bevegelse fant han Son i bakrom, og sørkoreaneren lot seg ikke be to ganger. Dermed sto det 1-0 til gjestene.

I det 59. minutt doblet Alli ledelsen. Igjen startet det med et utspark fra Gazzaniga. Harry Kane var nettopp byttet inn, og han fikk dempe ballen på brystet, vende og slå en bakromspasning til Alli, som avsluttet med et lekkert utsidespark.

Sjanser

Arsenal kom til store sjanser både på 0-0 (særlig Henrikh Mkhitaryans avslutning alene med keeper) og på 0-1, den største da Alex Iwobi i det 43. minutt fant Ramsey inne i feltet.

Han slo til på volley med et skudd som hadde kurs mot hjørnet, men Gazzaniga fikk hånden på ballen og slo den i innsiden av stolpen. Den traff ham i hodet på vei ut, men spratt rett vei for Spurs-fansen.

Rett etter 0-2-målet misset Lacazette en kjempesjanse til å skape ny spenning da han ble servert av Pierre-Emerick Aubameyang rett foran mål, men styrte ballen i stolpen og ut.

Revansj

Arsenal vant 4-2 da rivalene møttes til lokaloppgjør i Premier League tidligere i måneden, men Tottenham vendte onsdag tilbake til åstedet og skaffet seg revansj.

Mauricio Pochettinos lag er foran Arsenal på tabellen i Premier League, i åttedelsfinale i mesterligaen og semifinale i ligacupen. Unai Emerys lag er klar for 16-delsfinale i europaligaen og må igjen se i øynene at naboen i øyeblikket er hakket bedre.