SULTNE PÅ SUKSESS: Tottenham-laget er ungt, men i konstant utvikling. Nå vil de vinne Premier Leaugue. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
SULTNE PÅ SUKSESS: Tottenham-laget er ungt, men i konstant utvikling. Nå vil de vinne Premier Leaugue. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Tottenham-manageren fikk sommeren ødelagt. Var rasende på spillerne sine

Etter 5-1-tapet for Newcastle i sesongavslutninga, var Tottenham-manager Mauricio Pochettino (44) forbanna på spillerne sine. Nå er de enige om å slå nådeløst tilbake.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Forrige sesong var Tottenham den siste reelle utfordreren til Leicester om ligatittelen, men i løpet av de siste ukene raknet det fullstendig for Mauricio Pochettinos mannskap.

Et isolert sett glitrende år endte til slutt med en tredjeplass i serien, bak erkerival Arsenal, etter et pinlig firemålstap for et allerede nedrykksklart Newcastle på Premier Leagues siste dag. Det er en avslutning som har smertet Pochettino i hele sommer, noe han innrømmet på en pressekonferanse under lagets treningsleir i Australia.

- Følelsen etter Newcastle-kampen var helt grusom. Hele ferien min ble ødelagt. Jeg var i Barcelona og Barbados med familien min, men var likevel i dårlig humør hele tiden. Vanligvis får man uttrykt seg overfor spillerne etter et tap, men det kunne jeg ikke denne gangen.

Gameweek er Dagbladets Fantasy Premier League-program. I denne episoden får du vurderinger fra eksperter, slik at du kan velge de beste spillere i Fantasy Premier League. Her får du blant annet se Zla... Vis mer Vis mer

Vil ta gull

Pochettinos ferie ble heller ikke bedre av at seks av sju dager på Barbados ble tilbrakt innendørs, mens regnet høljet ned utenfor. Derfor er 44-åringen glad for å snart være i gang med en ny sesong. Han vil revansjere seg.

Overfor Dagbladet legger ikke Pochettino skjul på at ligatittelen er målet, selv om Manchester-klubbene, Chelsea, Liverpool og Arsenal alle er forventet å utgjøre massive trusler.

- Jeg forventer at vi vil være bedre enn forrige sesong, at vi er konkurransedyktige, spiller bra og at vi kjemper om tittelen. Det er målet vårt, sier Pochettino.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suksessformelen

Den Marcello Bielsa-inspirerte Tottenham-sjefen har i 2015 og 2016 disponert Premier Leagues yngste tropp, med en snittalder på 24, 9 år. Pochettino, født i 1972, er samtidig en av de yngste managerne i den engelske toppdivisjonen.

Til Dagbladet forteller lagets hardtarbeidende midtbanestjerne, Eric Dier (22), at et av kollektivets største fordeler foran den kommende sesongen er at samtlige har fått mer erfaring.

- Det er et ungt lag, hvor vi alle er i utvikling. Nå er alle blitt ett år eldre. Jeg tror hver eneste spiller vil være bedre denne sesongen. I tillegg har vi fått inn Victor Wanyama (25) og Vincent Janssen (22). Det gjør at jeg tror du vil få se et enda bedre Tottenham-lag denne sesongen, forklarer Dier

Lamela-faktoren

Et annet spenningsmoment før seriestarten borte mot Everton er hvordan Erik Lamela (24) vil prestere de ni neste månedene. Den teknisk begavede argentineren herjet for Roma med 15 scoringer og fem målgivende i 2012/2013-sesongen, noe som brakte ham til White Hart Lane.

Der ble Lamela raskt stemplet som en flopp, men forrige sesong viste han tidvis hvor stort potensialet er. Ønsket, både til 24-åringen selv og landsmann Pochettino, er at det definitve gjennombruddet i Spurs-drakta kommer denne sesongen, noe begge har tro på.

- Jeg er her for å levere mål og målgivende. Jeg må gjøre det. Det vet jeg. Jeg føler meg bra og trener skikkelig hardt for å kunne gi mitt beste for laget. Jeg tror også at vi vil få en god sesong, sier Lamela til Dagbladet, før sjefen følger opp:

- Erik er viktig for oss. Han er fremdeles ung, men forbedret seg mye forrige sesong. Han har også hatt en god sommer. Jeg er fornøyd med ham, men nå er det på tide for ham å vise sine kvaliteter, sier Pochettino.

Første mulighet kommer mot Everton på Goodison Park klokka 16.00.

Dette er lørdagens øvrige Premier League-kamper:

13.30: Hull-Leicester.

16.00: Everton-Tottenham, Burnely-Swansea, Crystal Palace-West Bromwich, Middlesbrough-Stoke, Southampton-Watford.

18.30: Manchester City-Sunderland.