JAKTER TOPP FIRE:  Tottenham-manager André Villas-Boas Foto: NTB Scanpix
JAKTER TOPP FIRE: Tottenham-manager André Villas-Boas Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham-manageren tror 70 poeng er nok

Desperat etter topp fire-plass i Premier League.

(Dagbladet): Tottenham har hatt en glimrende sesong under trener André Villas-Boas, og ligger på 4. plass i Premier League.

Men i de tre siste kampene har byggverket knaket i sammenføyningene.

Først tapte laget 3-2 for Liverpool (10. mars). Så gikk det på en kraftig smell mot Inter i Europa League, og tapte 4-1 (14. mars). I den siste kampen mot Fulham ble nederlaget 1-0 (17. mars).

Dette minner om formsvikt. Men Tottenham henger likevel med i svingene, både her og der.

* Åtte runder før slutt ligger laget på 4. plass i Premier League. Foran seg har de Manchester United, Manchester City og Chelsea.

* Til tross for stortapet mot Inter, kvalifiserte Tottenham seg til kvartfinalen i Europa League - på bortemålsregelen.

I kvartfinalen møter laget Basel fra Sveits. Datoen er 4. april, med retur uka etter.

Offensiv
På en pressekonferanse i dag ble Tottenham-manageren konfrontert med lagets sviktende form. Han var offensiv, og har tro på at Spurs vil beholde topp fire-plasseringen i Premier League. Det er ekstra viktig, fordi de fire øverste lagene får muligheten til å spille i Champions League neste sesong.

- 70 poeng er normalt nok til å være blant topp fire, sier Villas-Boas. Tottenham har i dag 54 poeng. Det betyr at de trenger 16 til, ifølge sjefen.

Nærmeste utfordrer er Arsenal, som har 50 poeng på 5. plass. Opp til treer Chelsea har Tottenham ett poeng å ta igjen. Men laget fra vest-London har én kamp mindre spilt.

Ingen kan gjøre noe med United på topp (74 poeng).

Villas-Boas sier:

- Det er 24 poeng igjen å spille om. Det betyr at vi trenger 16 til. Du vet aldri. Men jeg mener det er innenfor rekkevidde.

Møter Swansea
Tottenham møter Swansea borte lørdag. Storprofilen Gareth Bale er tilbake etter skade.

Forrige sesong havnet Tottenham på 4. plass. Men fordi Chelsea like gjerne vant hele Champions League, mistet laget plassen.

Bittert - naturligvis - for Tottenham-supporterne.

André Villas-Boas benyttet for øvrig dagens pressekonferanse til å si at han gjerne ser José Mourinho tilbake i Premier League. Real Madrid-manageren, som trente Chelsea fra 2004 til 2007, blir på nytt knyttet til klubben.

Villas-Boas og Mourinho jobbet sammen i Chelsea og Inter - som assistent og hovedtrener.