Tottenham med kurs mot Europa

Seks poeng foran Arsenal.

(Dagbladet.no): Manchester City-Tottenham 0-2.

Tottenham festet et enda tettere grep om den fjerde Champions League-plassen med en komfortabel borteseier på City of Manchester Stadium. Tre av fire kamper i det tette juleprogrammet har endt med 2-0-seier.

- Vi ønsker å gjøre det bra. Har vi 40 poeng den første uka i januar, er det en drøm. Dette må være den første gangen på et tiår vi har 40 poeng på dette tidspunktet, og jeg er henrykt, sier Tottenham-trener Martin Jol.

Glem klisjéen om å ta en kamp av gangen. Onsdag kveld tillot Jol seg å drømme om Champions League i full offentlighet.

- Vi vil spille i Europa, og fortsetter vi som dette har vi en stor sjanse, sier nederlenderen.

Seks foran Arsenal

At det er erkerivalen Arsenal som i øyeblikket ligger seks poeng bak på femteplass - riktignok med en kamp mindre spilt - gjør nytelsen dobbel for Spurs-fansen.

Tottenhams midtbanespiller Michael Carrick ble kåret til banens beste av Sky Sports. Han tror også at Tottenham kan være på vei mot noe stort denne sesongen.

KONTROLL: Målscorerne Robbie Keane (t.v.) og Mido feirer sammen med tidligere City-spiller Michael Brown etter Midos 1-0-mål. Foto: Reuters/Scanpix
KONTROLL: Målscorerne Robbie Keane (t.v.) og Mido feirer sammen med tidligere City-spiller Michael Brown etter Midos 1-0-mål. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Du er nødt til å tro. Slik vi spiller nå, får vi resultater. Vi har bare tapt tre kamper denne sesongen, og vi vil bli der så lenge vi kan, sa han til TV-kanalen etter kampen.

Skremt av Cole

City-spiss Andy Cole skremte riktignok gjestene da han vendte og skjøt over etter bare 20 sekunder, men resten av kampen hadde Tottenham kontroll.

Det var likevel en City-tabbe som sørget for det eneste målet i første omgang. Sylvain Distin bestemte seg for å skjerme en stikkpasning fra Paul Stalteri ut til utspill fra mål etter en drøy halvtime. Det var bare det at ballen ikke trillet fort nok. Aaron Lennon snappet den før den gikk over dødlinja og spilte ut til Mido.

Han plasserte skuddet kontrollert i nettmaskene. Egypteren var god på topp, men forsvinner snart til Afrika-mesterskapet. Det trenger ikke bety spisskrise for Tottenham, som har Jermain Defoe i bakhånd.

- Dumme feil

City yppet seg et par ganger i siste halvdel av andre omgang. Cole blåste et skudd over etter 69 minutter, og innbytter Bradley Wright-Phillips\' lave avslutning strøk utenfor stolpen 14 minutter seinere.

Men bare sekunder etter stusset Mido gjennom til Robbie Keane, som effektivt hamret igjen City-kista med et hardt skudd under David James.

- Vi gjorde noen dumme individuelle feil. Hvis du gir mål til lag som Tottenham - eller hvilket som helst lag i Premier League - får du problemer, sier City-manager Stuart Pearce til Sky Sports.

Manchester United-manager Alex Ferguson satt godt tilbakelent på tribunen og så ikke ut til å bli skremt av byrivalen. United møter City lørdag 14. januar.