Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham med millionbud på norske Alec (17)

Gjøvik Lyn-spilleren kan bli klar over helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 15.57 i dag tikket det inn en faks på kontoret til SK Gjøvik Lyn. Der ga Tottenham et tilbud på klubbens unge spiller Dag Alexander «Alec» Olsen, som nylig var på et treningsopphold hos Spurs.

- Det er en klisjé, men dette er guttedrømmen, sier Alec til Dagbladet.no.

Han har tidligere fått et kontraktsforslag fra Tottenham, og visste at budet ville komme.

Gjøvik Lyn gleder seg også over tilbudet, som de ganske sikkert vil godta, eller i alle fall komme til enighet med Tottenham om uten for store problemer.

Millionbeløp

- Det er en engagssum, pluss et beløp for et visst antall spilte kamper. Tilbudet er på sju siffer. Tilbudet er et godt utgangspunkt, sier styremedlem Cato Bakkemo til Dagbladet.no.

Nå skal Gjøvik Lyn vurdere tilbudet sammen med agent og rådgiver Gunnar Martin Kjenner til over helga. Men Bakkemo, som tidligere har trent HamKam, varsler at klubben neppe vil stikke kjepper i hjulene for at Alec får realisere drømmen.

- Dette er jo historisk for oss. Hovedmålet nå er at alle tre parter blir fornøyd, både Tottenham, Gjøvik Lyn og gutten sjøl, sier Bakkemo.

PÅ TRENING MED TOTTENHAM: Dag Alexander Olsen (til høyre) fikk trene med førstelaget på den siste treningen før Liverpool-kampen, som Tottenham tapte 3-0. I forgrunnen står landslagsspiss Jermain Defoe og manager Martin Jol. Foto: Action Images
PÅ TRENING MED TOTTENHAM: Dag Alexander Olsen (til høyre) fikk trene med førstelaget på den siste treningen før Liverpool-kampen, som Tottenham tapte 3-0. I forgrunnen står landslagsspiss Jermain Defoe og manager Martin Jol. Foto: Action Images Vis mer

- Trener mer enn andre

Og gutten sjøl legger ikke skjul på at han har jobbet hardt for dette.

- Helt siden jeg har vært liten har målet vært å bli så god som mulig.

- Hva er hemmeligheten for å komme dit du er nå?

- Det er å trene mer enn alle andre. Og å trene riktig. Jeg har trent styrke og masse fotball. Og så må du jo ha et visst talent, sier Alec.

Oppdaget ved tilfeldighet

Olsen ble oppdaget ved en tilfeldighet da han spilte 2. divisjonskamp på Gjøvik stadion mot Harstad. På tribunen var en agent på plass for å se en Harstad-spiller.

Så scoret Alec tre kjappe mål.

image: Tottenham med millionbud på norske Alec (17)

- Da kom det en faks Tottenham og Bayern München, og talentspeideren til Chelsea ringte, forteller Bakkemo.

Dag Alexander Olsen har ikke spilt på aldersbestemte landslag foreløpig. Det kan jo hende anledningen kommer nå.

- Først må jeg jo få tilbudet. Men om jeg får det, må jeg vel takke ja til det, sier han.

GUTTEDRØMMEN: - Jeg vet det er en klisje, men dette er guttedrømmen, sier Alec til Dagbladet.no.