Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham og Inter møtes til stjernekamp i Oslo

Kommer til Ullevaal.

<b>TIL OSLO:</b> Tottenham kommer til Oslo i begynnelsen av august. Nordmenn kan derfor glede seg over å se stjerner som Dele Alli (t.h.) og Harry Kane. Foto: NTB Scanpix
TIL OSLO: Tottenham kommer til Oslo i begynnelsen av august. Nordmenn kan derfor glede seg over å se stjerner som Dele Alli (t.h.) og Harry Kane. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du lyst til å se Harry Kane, Dele Alli, Ivan Perisic eller Mauro Icardi spille fotball i Norge?

Nå har du sjansen.

Fredag 5. august kommer nemlig de to storklubbene Inter og Tottenham til Oslo. Lagene skal spille oppkjøringskamp på Ullevaal Stadion. De kommer sannsynligvis til Oslo torsdag 4. august, hvor de blir innlosjert.

- Vi syns dette er megaspennende. Jeg vet ikke av, og jeg begynner å bli voksen i alder, at det har vært gjort tilsvarende i Norge. Å få til en situasjon med to internasjonale topplag - dette er også siste oppkjøringsmatch for Tottenham - det syns jeg er fantastisk, sier Dag Fodstad, styrleder i Sport Executive, som jobber med denne kampen.

Begge klubbene har åpnet for å gjøre noe i forbindelse med Norway Cup, som avholdes på Ekeberg fra 31. juli til 6. august.

Håper på fotballfest

Det har blitt lagt fram et forslag for Norway Cup-ledelsen om at de kan få besøk av spillerne på sletta i en såkalt «meet-and-greet». Det er også en mulighet for at det blir et trenerseminar i forbindelse med klubbenes besøk.

- Vi ønsker å legge til rette slik at det gir en unik mulighet for mange tilreisende i forbindelse med Norway Cup. Vi håper at det skal være så interessant at det blir fullt på Ullevaal. Vi håper og tror det blir en fotballfest, sier Fodstad.

Vålerenga Fotball (breddeavdelingen) er teknisk arrangør. De er også medarrangør under Norway Cup.

Det er kontraktfestet at de to klubbene skal stille med de beste spillerne som er tilgjengelig. Så for Inter- og Tottenham-fansen gjelder det å krysse fingrene for at ingen av spillerne pådrar seg noen skader i løpet av oppkjøringen.

&lt;b&gt;HERJER:&lt;/b&gt; Kroatiske Ivan Perisic har levert varene i EM. I august kommer han forhåpentligvis til Ullevaal. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB Scanpix
<b>HERJER:</b> Kroatiske Ivan Perisic har levert varene i EM. I august kommer han forhåpentligvis til Ullevaal. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB Scanpix Vis mer

Inter ble nummer fire i Serie A forrige sesong, mens Tottenham ble nummer tre i Premier League.

Flere stjerner

Tottenham er et av lagene som hadde flest spillere i EM med elleve spillere. Inter hadde på sin side fire spillere som deltok i årets Copa América og fire i EM. Det vil med andre ord komme flere stjerner til Ullevaal.

Tottenham møter blant andre Juventus og Atlético Madrid i australske Melbourne i slutten av juli før de kommer til Norge.

Sist Spurs var i Norge møtte de Tromsø i Europa League i november 2013.

Billettsalget til Tottenham-Inter starter mandag 27. juni hos Ticketmaster.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!