Tottenham pepet av banen

Tabelljumbo etter tap mot Everton.

Tottenham - Everton 1-3.

(Dagbladet.no): Det var sesongen da Tottenham skulle utfordre «de fire store» og kjempe om Champions League-plass.

Tirsdag kveld ble Spurs pepet av banen av sine egne etter sesongens andre strake tap, denne gangen 1-3 mot Everton på White Hart Lane.

- Jeg føler meg like råtten som på lørdag. Vi kommer til å gjøre det bedre, jeg er sikker på det. Dette er et spark i ansiktet, men vi skal sprette tilbake, sier Spurs-sjef Martin Jol til BBC.

Elendigheten startet allerede etter to og et halvt minutt.

To markeringsglipper

Michael Arteta brukte silkefoten til å slå et perfekt legg inn i boksen, og Joleon Lescott fikk gå merkelig upresset opp og heade inn 1-0 for Everton.

- Det var en katastrofe å få en baklengs etter to minutter. Når du slipper inn tre mål mot Everton vil det alltid bli tøft å slå dem, sier manager Martin Jol til Sky Sports.

BANKET TOTTENHAM: Mens Everton-fansen hyllet sine helter, ble Tottenham-spillerne pepet av banen av sine egne. Foto: REUTERS
BANKET TOTTENHAM: Mens Everton-fansen hyllet sine helter, ble Tottenham-spillerne pepet av banen av sine egne. Foto: REUTERS Vis mer


Tottenham ristet av seg åpningssjokket, og Dimitar Berbatov burde åpnet målkontoen åtte minutter senere.

Tim Howard ga retur på et skudd fra Darren Bent, og Everton-forsvarerne klarte i fellesskap å somle ballen ut til bulgareren. Han fikk skyte fra fem meter, men Joseph Yobo rettet opp sin egen feil.

Utlikningen skulle likevel komme.

Denne gangen var rollene fra den første scoringen byttet om: Lescott glapp i markeringen, og Anthony Gardner stanget inn 1-1.

Spurs-fansen håpet på et ledermål før pause, men det var Everton som fikk det.

Feiret som Klinsmann

Nok en gang slo Arteta et lekkert innlegg. En Tottenham-forsvarer headet ballen ut igjen i feltet, der Leon Osman banket ballen opp i nettaket.

At han feiret målet på akkurat samme måte som en gammel Spurs-helt, Jürgen Klinsmann, bedret neppe på humøret til Tottenham-fansen.

Tottenham pepet av banen

På overtid i 1. omgang ble det enda stillere på White Hart Lane.

Alan Stubbs ladet slegga fra 25 meter, Didier Zokora stakk ut en ulykksalig tå, og Paul Robinson var sjakk matt.

Everton hadde kontroll

Tottenham var nær en tidlig redusering etter pause, da Berbatov headet i stanga. Like etter var imidlertid Arteta en snau halvmeter unna å øke til 4-1.

Tottenham klarte ikke å produsere et hav med sjanser utover i omgangen. En av de beste kom 13 minutter før slutt, da innbytter Jermaine Defoe skled fram på et innlegg fra Pascal Chimbonda. Igjen var Tim Howard strålende i Everton-målet.

I sluttminuttene var Everton nærmere 4-1 enn Tottenham var redusering. Seieren betyr at de blåkledde inntar tabelltoppen, mens Tottenham for øyeblikket er tabelljumbo.

Og Spurs-fansen blir neppe beroliget av å høre hva Martin Jol trøster seg med.

- Det eneste positive er at vi kom på banen etter pause med et veldig ønske om å gjøre det bedre, og ikke slippe inn flere mål. Det klarte vi, selv om vi trengte litt hjelp fra Paul Robinson, sier Jol.

Everton-manager David Moyes reiste hjem fra White Hart Lane med tre poeng forrige sesong, og var naturligvis svært tilfreds med å gjenta bedriften.

- Tottenham borte er en tøff kamp, og vil være det for alle lag denne sesongen. Å komme herfra med 3-1 er virkelig bra, sier han til Sky Sports.

<B>GA EVERTON LEDELSEN:</B> Joleon Lescott headet inn ledermålet etter to og et halvt minutt.
<B>KORTVARIG GLEDE:</B> Anthony Gardner utliknet for Spurs i 1. omgang.