Tottenham raste

Tottenham-manager Jaques Santini raste mot dommeren etter 0- 1-tapet for United. -  Han var inne i garderoben til United og smilte og pratet, sier Santini.

LONDON (Dagbladet): Jaques Santinis sjuende kamp som Premier League-manager førte til hans første tap som sjef for Tottenham. Det var også en ny opplevelse for ham å se dommeren i United-garderoben.

-  Jeg har drevet med fotball i 35 år, og det var helt nytt for meg, assistenttrenerne og spillerne å se dommeren inne i Manchesters garderobe i pausen. Han smilte og lo med spillerne, men jeg kunne ikke høre hva han sa. Jeg har aldri sett noe liknende. Jeg er ikke fornøyd med dommerens avgjørelser. Jeg ville heller hatt fjerdedommeren, sier Santini.

Bør ha toppdommer

Den uerfarne dommeren Peter Walton ble satt inn for å dømme kampen på kort varsel. Opprinnelig skulle Steve Bennett dømt kampen, og den erfarne dommeren Graham Poll vært fjerdedommer. Men Poll måtte dømme Fulham-kampen, og uklart av hvilken grunn ble Walton, og ikke Bennett, reserveløsningen.

-  I en storkamp i Premier League bør det være toppdommere. Graham Poll er Englands beste dommer, og burde dømt denne kampen. Jeg er blitt fortalt at dommeren ikke har dømt Premier League-kamper før, bare førstedivisjon, sier Tottenhamsjefen.

En talsmann for Manchester United benektet etter kampen at dommeren på noe tidspunkt var i deres garderobe. Det er svært uvanlig at dommere bare besøker kun en av garderobene før eller etter en kamp.

Og kampen ble da også avgjort av en dommeravgjørelse. Ruud van Nistelrooy banket inn straffespark i første omgang, etter at svenske Erik Edman dro John O'Shea i trøya. Straffen var ikke urimelig, men en rekke andre avgjørelser som gikk Uniteds vei, var underlige. Publikum på White Hart Lane var rasende på dommeren og linjemennene.

Fornøyd

Kritikere har tidligere hevdet at Manchester United og Arsenal får spesialbehandling av dommerne fordi de er storlag.

-  Jeg så ikke straffesparket, men jeg er ikke fornøyd med dommeren. Jeg vil ikke kommentere om United får spesielle fordeler av dommerne. Jeg har respekt for dommerne, sier Santini.

Sir Alex Ferguson var strålende fornøyd med dommeren etter kampen.

-  Han er en ung fyr, men klarte seg bra. Vi forsvarte oss veldig, veldig bra i dag, og har fått seks poeng ut av to vanskelige kamper.

<!--BTEK0-->PÅ VEI OPP: Ruud van Nistelrooy (i midten) scoret kampens eneste mål på straffe, og blir gratulert av Michael Silvestre (til venstre), Rio Ferdinand, Wes Brown og Roy Keane. United er nå oppe på fjerdeplass etter en dårlig sesongstart. Foto: Reuters/Scanpix<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> STRAFFE: Kampen ble avgjort på denne situasjonen. Erik Edman river ned John O'Shea, og United får straffe.