OVERLEGNE: Dortmund utklasset Tottenham over to kamper i Europa League. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGNE: Dortmund utklasset Tottenham over to kamper i Europa League. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham sjanseløse mot Dortmund: - Jeg er likevel stolt av spillerne

Borussia Dortmund klar for kvartfinale.

Tottenham hadde kun ørsmå sjanser til å nå kvartfinalen i europaligaen før returoppgjøret mot Borussia Dortmund. På eget gress ble det 1-2-tap og exit med 1-5 sammenlagt.

Mannskapet til Mauricio Pochettino hadde med seg 0-3 hjem fra den første åttedelsfinalen i Tyskland i forrige uke, og de færreste levnet londonerne rare sjansene til å snu duellen mot Dortmund på White Hart Lane.

Det viste seg også å bli altfor vanskelig.

- Vi spilte bedre enn i den første kampen. Nå er vi selvfølgelig skuffet, men jeg er likevel stolt av spillerne, sa Tottenham-manageren etter kampen.

- Vi møtte et lag på mesterliganivå, og sånn sett lærte vi mye av denne kampen, tilføyde han.

Pochettino valgte ikke overraskende å gjøre flere endringer på laget som slo Aston Villa i Premier League sist helg, og plasserte akkurat som i Tyskland storscorer Harry Kane på benken fra start.

Aubameyang-dobbel Dermed ble det en annen storscorer som igjen stjal showet. Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang scoret det første målet i 3-0-kampen i Tyskland og var også første målscorer i London.

Drøyt halve første omgang var spilt da 27-åringen fra Gabon ladet skuddfoten og hamret ballen nådeløst i lengste hjørne fra rundt 25 meters hold. Om ikke Dortmund allerede hadde kvittert ut kvartfinalebilletten, kunne det tyske storlaget trygt gjøre det da.

Aubameyang var likevel ikke ferdig for dagen. 20 minutter før full tid doblet han gjestenes ledelse etter en strålende kontring. Armenske Henrikh Mkhitaryan var nest sist på ballen.

Ligafokus neste Sørkoreanske Son Heung-min reduserte for hjemmelaget med 17 minutter igjen å spille, men den scoringen hadde kun akademisk interesse.

Med siste kapittel skrevet i Tottenhams europaliga-eventyr, kan London-klubben nå rette fullt fokus mot kampen om seriemesterskapet i Premier League. Fem poeng skiller opp til ligaleder Leicester når åtte serierunder gjenstår å spille. Søndag er Joshua Kings Bournemouth motstander på hjemmebane.

Borussia Dortmund får fredag vite hvilket lag som blir neste hinder på veien mot en mulig europaligatriumf. Da trekkes kvartfinalene i UEFA-hovedkvarteret i Nyon.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram