UTLIGNET: Erik Lamela headet inn 1-1 bak Evertons Maarten Stekelenburg. Foto: Scanpix
UTLIGNET: Erik Lamela headet inn 1-1 bak Evertons Maarten Stekelenburg. Foto: ScanpixVis mer

Tottenham-sjefen ba Lamela vise seg fram. Fikk svar umiddelbart

Argentineren berget ett poeng mot Everton.

  • Everton-Tottenham 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Et taktisk avansert Everton-lag ga tittelkandidat Tottenham tøff kamp på Goodison Park i ettermiddagens serieåpning, men etter en tidlig scoring av Ross Barkley kvitterte Erik Lamela for hvittrøyene i andre omgang.

Hjemmelaget var det klart beste laget før hvilen, mens Tottenham var totalt overlegne etter sidebytte.

Dominansen kunne også fort resultert i flere enn det ene poeng, men Everton-keeper Maarten Stekelenburg forhindret tap med en mesterlig opptreden.

Lamela sto fram

En av flere praktfulle redninger fra Everton-debutant Stekelenburg kom på et skudd fra nevnte Lamela, etter at argentineren først hadde stanget inn 1-1 på råsterkt vis.

Selv om det bare ble ett poeng for Tottenham-manager Mauricio Pochettino, kan han konstatere at hans 24 år gamle landsmann viste seg fram - akkurat som han fikk beskjed om før sesongstart.

- Erik er viktig for oss. Han er fremdeles ung, men forbedret seg mye forrige sesong. Han har også hatt en god sommer. Jeg er fornøyd med ham, men nå er det på tide for ham å vise sine kvaliteter, sa Pochettino til Dagbladet sist helg, uvitende om at han ville få svar på tiltale umiddelbart.

Lamela scoret heller ikke bare Tottenhams mål, han var i tillegg lagets mest skapende kraft.

Everton overrasket

Parallelt kunne man se konturene av et bedre Everton-lag enn det vi ble kjent med under ledelse av Roberto Martinez forrige sesong.

Nyansatt manager Ronald Koeman stilte blåtrøyene opp i en 3-4-2-1-formasjon, med Leighton Baines og James McCarthy fungernede som vingbacker, mens Barkley og Kevin Mirallas skapte trøbbel i mellomrommet bak Gerard Deulofeu.

I pausen fikk imidlertid Tottenham gjort noen effektive justeringer, og kunne fort dratt fra Merseyside med alle poengene.

SCORET: Ross Barkley ordnet 1-0 for Everton da et innoverskrudd frispark gikk rett i mål. Foto: Scanpix
SCORET: Ross Barkley ordnet 1-0 for Everton da et innoverskrudd frispark gikk rett i mål. Foto: Scanpix Vis mer