Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham snudde og vant

Tottenham slet mot et svekket Brighton torsdag, men vant til slutt 2-1 etter scoringer av Harry Kane og Dele Alli.

VANT: Tottenham vant over Brighton torsdag. Foto: Pa Photos / NTB scanpix
VANT: Tottenham vant over Brighton torsdag. Foto: Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

José Mourinho og hans Tottenham har gått på tap både mot Manchester United og Chelsea i desember, men portugiseren har likevel hatt en bra start som Tottenham-manager. Mot Brighton slet Mourinhos menn lenge, men takket være scoringer av Harry Kane og Dele Alli, klarte de å hale i land nok en trepoenger.

Dette var femte gang på rad at Kane scorer på fotballens festdag 2. juledag. Ifølge statistikktjenesten Opta har 26-åringen scoret åtte ganger på fem forsøk på Boxing Day.

Brighton hadde tydeligvis kampen 48 timer senere mot Joshua Kings Bournemouth i tankene og stilte med et tydelig svekket lag. Benket fra start var blant andre Leandro Trossard og lagets toppscorer Neal Maupay.

Annullert mål

Etter 24 minutter så Tottenham ut til å ta oppskriftsmessig ledelsen takket være Kane, men etter en VAR-sjekk viste det seg at spissen var offside og målet ble annullert. Kane har scoret hver eneste gang han har spilt på Boxing Day, men måtte vente med å forlenge rekken.

Istedenfor var det Brighton som skulle ta ledelsen ti minutter senere, selvfølgelig på dødball. Et presist innlegg fra Pascal Gross ble møtt i feltet av Adam Webster som stanget inn 1-0-ledelse for gjestene.

Spurs snudde

Kane skulle likevel få målet sitt, da han tidlig i annen omgang fikk en dobbeltsjanse. Spissen misbrukte først en sjanse, men da returen falt tilbake i beina til Kane gjorde han ingen feil og fikk endelig ballen gyldig i mål.

Drøye 20 minutter senere kunne Tottenham juble igjen. En lang pasning fra innebytter Christian Eriksen endte på bakerste stolpe hos Serge Aurier, som la igjen ballen til Alli i feltet. Han avsluttet på halv volley og ballen gikk i en bue over en utspilt Brighton-keeper og kampen var snudd.

Brighton prøvde å sette press på hjemmelaget ved å sette inn midtbanespiller Trossard inn for backen Bernardo på slutten, men flere mål ble det ikke og Mourinho kunne innkassere sin femte seier på sju forsøk i ligaen.