- SPARKER BARE EN BALL: Tottenham-back Benoit Assou-Ekotto synes det er snodig at med- og motspillere oppfører seg som superstjerner bare fordi de er gode til å sparke en ball. Her i kamp mot Aston Villa. Foto: Paul Hackett, Reuters/Scanpix
- SPARKER BARE EN BALL: Tottenham-back Benoit Assou-Ekotto synes det er snodig at med- og motspillere oppfører seg som superstjerner bare fordi de er gode til å sparke en ball. Her i kamp mot Aston Villa. Foto: Paul Hackett, Reuters/ScanpixVis mer

Tottenham-spiller slakter kollegenes luksusliv

- Vi gjør ikke verden bedre. Vi fant ikke opp varmtvannet. Vi sparker bare en ball.

|||
(Dagbladet): Tottenhams franskfødte kameruner Benoît Assou-Ekotto er en fotballspiller av den frittalende typen.

Han har tidligere sagt at han kom til England og Premier League for pengenes skyld. En brannfakkel i et land der supporterne helst ser at du som spiller sover med drakta på deg om natta.

Men Assou-Ekotto er i alle fall ærlig. Og nå går han også til angrep på superstjerne-statusen som mange av med- og motspillerne hans nyter.

- Hele problemet med fotballspillere er at de tar seg selv høytidelig, sier han i et intervju med franske So Foot, oversatt og gjengitt av The Sun og Daily Mail.

- Vi sparker en ball rundt og vi tjener 100 000, 200 000 eller til og med 300 000 euro i uka. Vi gjør ikke verden til et bedre sted. Det er ikke akkurat slik at vi oppfant varmtvannet. Vi bare sparker en ball.

- Ikke i samme verden Men når fotballspillere går ut på byen, framstår de som rockestjerner, mener han.

- Jeg kunne forstått om du gikk med mørke briller på kveldstid om du er hjertekirurg og redder liv, men ikke om du er fotballspiller. Jeg lever ikke i samme verden som de fleste av menneskene innen fotballen. Jeg liker virkelig ikke denne verdenen, sier backen.

Kameruneren sier han ikke tror livet hans blir det minste bedre om han går på nattklubber og heller innpå med sjampanje.

- Jeg foretrekker heller å støtte spillere som Deco, som har brukt berømmelsen sin til å dra tilbake til Brasil og støtte veldedige formål, sier han.

Assou-Ekotto og Tottenham møter Manchester United på Old Trafford i kveld, og Spurs-spilleren har en liten hilsen til Wayne Rooney, som ifølge The Sun er tilbake fra Dubai og ventet å være på tribunen i dag.

- Tendensen innen fotballen i øyeblikket er at så lenge du ikke er en horekunde, er det greit. Wayne er ikke veldig grei, og det er en skitten sak for kona hans å vite at han hadde et forhold med en prostituert, mener Assou-Ekotto.

Mancini forstår ikke Også Manchester Citys italienske manager Roberto Mancini har noen sterke meninger om kulturen blant britiske toppspillere - og da spesielt drikkekulturen.

City-kvartetten Adam Johnson, Gareth Barry, Joe Hart og Shay Given deltok tidligere denne på en fuktig fest med skotske studenter etter en golfutflukt til St. Andrews etter 0-3-tapet hjemme mot Arsenal.

Det finnes blant annet en video fra festen hos The Sun.

- Jeg har ikke sett denne videoen, men jeg fortalte dem meningen min om denne situasjonen for ti dager siden, sier Mancini ifølge Sporting Life.

- Jeg forstår det ikke. Videoen er fra mandag, og mandag var en fridag. Noen spillere kan gjøre hva de vil, men jeg forstår ikke hvorfor.

Trist for spillerne Italieneren sier det ikke gjør ham så mye, men han synes det er synd for spillerne selv.

- Jeg er trist for dette, men på deres vegne. Vi spiller hver tredje dag, og det er vanskelig å restituere seg. Men jeg ønsker å løse dette problemet i garderoben, ikke her, sa Mancini under gårsdagens pressekonferanse.

Han mener drikkeproblemet rammer hele den britiske fotballen, ikke bare hans eget lag.

- Jeg tror dette er et problem ikke bare for oss, det gjelder mange spillere. For britiske spillere er det en del av kulturen, sier Mancini.

HODEBRY: Manchester City-manager Roberto Mancini mener drikkekulturen er et problem for britiske spillere. Fire av hans menn ble tidligere i uka feiret i lystig lag med studenter i Skottland. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
HODEBRY: Manchester City-manager Roberto Mancini mener drikkekulturen er et problem for britiske spillere. Fire av hans menn ble tidligere i uka feiret i lystig lag med studenter i Skottland. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer