KAOS: Slik så det ut etter at franske nazister hadde angrepet puben Smoking Dog i Lyon hvor Tottenham-fansen holdt til i går kveld. Foto: REUTERS/Robert Pratta
KAOS: Slik så det ut etter at franske nazister hadde angrepet puben Smoking Dog i Lyon hvor Tottenham-fansen holdt til i går kveld. Foto: REUTERS/Robert PrattaVis mer

Tottenham-supportere angrepet av nazister

Tre skadet på pub i Lyon før kveldens oppgjør i Europa League.

Opptil 50 maskerte personer gikk til angrep på den engelske puben Smoking Dog i Lyon, som var stappfull av Tottenham-supportere.

Det melder The Guardian.

Andre gang på tre måneder Øyevitner forteller om knuste dører, kasting av stoler og nødbluss inne på utesteder. Det blir også sagt at de maskerte skal ha gjort nazi-hilsener. Brannvesen og politi klarte til slutt å stoppe opptøyene.

- Situasjonen ble tatt hånd om, og det ble foretatt arrestasjoner i løpet av den første timen, skriver London-klubben på sin offisielle Twitter-konto.

Dette er andre gang i løpet av tre måneder at Tottenham-supportere blir angrepet av høyreekstreme grupperinger. I november var det en ytterliggående Lazio-fraksjon som sørget for at én Spurs-fan ble alvorlig skadet.

Ikke Lyon-fans En av de som var tilstede på Smoking Dog var journalisten Christian Radnedge. Han sier til BBC at det var smekkfullt på puben, og at det plutselig brøt ut kaos.

- Det var mye lyd, og glass ble knust. Vi prøvde å stanse angriperne med stoler og bord. Det var ingenting som tydet på at de var Lyon-tilhengere, sier Radnedge.

Ifølge The Guardian skal den franske radiostasjonen RMC ha sagt at Tottenham-fansen ble angrepet av nazistene fordi klubben er "kjent for å være jødisk."

Tottenham har mange jødiske tilhengere, og fansen kaller seg gjerne 'yids', som er et slangord for jøde.

GODT UTGANGSPUNKT: Tottenham Hotspur og Gareth Bale vant 2-1 i det første oppgjøret på White Hart Lane forrige uke. I kveld møter de Lyon til returoppgjør i Frankrike. Foto: EPA/GERRY PENNY
GODT UTGANGSPUNKT: Tottenham Hotspur og Gareth Bale vant 2-1 i det første oppgjøret på White Hart Lane forrige uke. I kveld møter de Lyon til returoppgjør i Frankrike. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer