Tottenham suverene hjemme

Tottenham har tatt 19 av 21 mulige poeng hjemme på White Hart Lane denne sesongen. I ettermiddag var det Liverpool som ble sendt hjem med 1-2 i sekken.

Tottenhams sesongstart har vært så svak at supporterne har ønsket både manager George Grahams og styreformann Alan Sugars hode på et fat. På hjemmebane har laget imidlertid vært uslålig, med seks seiere på sju forsøk. Kun Manchester City har klart å reise fra White Hart Lane med poeng så langt. Mot Liverpool snudde man 0-1 til seier etter mål av Les Ferdinand og Tim Sherwood.

Liverpool startet friskt

Det var likevel Liverpool som var det beste laget før pause, og det var fullt fortjent da Robbie Fowler satte inn kampens første mål etter 18 minutter. Et langt fremspill ble stusset videre av Danny Murphy, Tottenham-keeper Neil Sullivan kom på mellomdistanse, og Fowler kunne enkelt sette ballen i det tomme målet. Liverpool-spissens første seriemål på elleve måneder.

Scoringen så ut til å tenne Tottenham som sakte men sikkert klarte å løfte spillet høyere på banen. Etter drøye halvtimen fikk man uttelling, da Stephan Henchoz' håpløse klarering havnet i beina til Stephen Clemence. Clemences presise innlegg fra dødlinja fant veteranen Les Ferdinand som skle ballen i mål ved første stolpe.

Identiske scoringer

Unge Clemence sto også for forspillet til Spurs ledermål. Scoringen var nesten en tro kopi av ledermålet, men denne gangen ble Clemences innlegg headet i krysset av kaptein Tim Sherwood. Utvilsomt en stor prestasjon av den tidligere Blackburn-spilleren, men i kamp med tre Liverpool-forsvarere burde han ha vært sjanseløs.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 2-1 etter å ha scoret på sine to eneste sjanser i førsteomgang.

Spurs vant fortjent

Michael Owen kunne ha utliknet allerede etter ett minutt av andre omgang, men Sullivan reddet glimrende alene med Liverpool-spissen.

Stort mer skjedde ikke før i det 66.minutt. Stephen Carr og Darren Anderton kombinerte fint på høyrekanten. Carr så at Sander Westerveld var på vei ut i feltet og prøvde en lobb over Liverpool-keeperen. Dessverre for London-laget gikk skuddet i tverrliggeren.

Liverpool var usedvanlig tafatte etter pause og produserte ikke særlig mer enn Owens sjanse tidlig i omgangen. Dermed vant Spurs fortjent, og Anfield-klubben forblir på femte plass på tabellen, med bare en borteseier så langt denne sesongen. Skadeproblemer for Spurs og Liverpool