Tottenham til semifinale etter en ellevill fotballkamp

Llorente ble matchvinner i en vill fotballkamp.

Video: Viasat
  • Manchester City - Tottenham 4-3 (4-4 sammenlagt)

Vi fikk servert en fotballkamp for historiebøkene på Etihad Stadium da Fernando Llorente sendte Tottenham til semifinale i Champions League for aller første gang i klubbens historie. Vi fikk syv scoringer, VAR-drama og alt man kunne ønske seg i en storkamp.

Etter noen elleville åpningsminutter, ble avslutningen det samme. Og etter at Manchester City fikk annullert et mål etter at dommeren benyttet seg av VAR, gikk Tottenham videre på bortemålsregelen.

- Spillerne mine er noen helter. Jeg er mer enn stolt, sier trener Mauricio Pochettino etter kampen.

Han fortsetter:

- Vi fortjente dette. Jeg har sagt det før, uansett hva som skjer, så er jeg stolt. Vi skrev historie. Jeg er mer enn fornøyd, mer enn stolt.

Vill første omgang

Og Manchester City fikk en pangstart på oppgjøret. De scoret etter kun tre minutter ut i oppgjøret. Raheem Sterling fikk ballen ute til venstre. Den engelske stjerna curlet ballen nydelig fra kanten av 16-meteren.

Men gleden skulle ikke vare lenge for de lyseblå. For kun fire minutter senere var Tottenham frampå. Dele Alli prøvde å tre gjennom til Lucas Moura, men ballen endte i stedet til slutt hos Heung-min Son, som satte ballen bak keeper Ederson.

Kun få minutter senere skulle ting gå fra vondt til verre for Guardiolas menn. Son var frampå igjen etter en pasning av Eriksen. Sør-koreaneren curlet ballen flott bak Ederson.

Men kaoset var ikke over. Ett minutt senere var det City sin tur. En fri Bernardo Silva fikk ballen av Aguero på høyre. Portugiseren skjøt ballen via Danny Rose og inn bak en sjanseløs Lloris. Dermed stod det altså 2-2 etter bare elleve minutter spilt.

Etter noen minutters pustepause var de lyseblå frampå igjen. De Bruyne fikk ballen på høyresiden og slo et perfekt innlegg langs bakken. På bakre dukket Sterling opp, og scorte Citys tredje mål for kvelden.

Utover i første omgang var det ikke noen særlig store sjanser, men Tottenham fikk en lei skade i laget da Moussa Sissoko måtte gå av med lyskeskade.

Målfest og VAR-drama

City fortsatte å presse etter pause, og de hadde store muligheter til å øke ledelsen de første fem minuttene.

Og like før kvarteret var spilt i andre omgang fikk de betalt for strevet. De Bruyne sendte en flott stikker til Aguero som banket ballen i nettet fra skrått hold.

Men siste stikk var ikke sendt ennå. For Tottenham fikk en corner etter rundt 70 minutter. Ballen går via hofta til Llorente og inn bak Ederson. I ettertid ble målet sjekket for hands, men dommer besluttet å godkjenne målet til slutt.

Det så ut som at Raheem Sterling hadde sendt City-fansen til himmels da han scoret tre minutter på overtid. Etter ville jubelscener viste det seg at scoringen ikke kunne godkjennes, og Tottenham tok seg videre.

Etter beslutningen til dommer så man en tydelig fortvilet Guardiola som gikk ned på kne i fortvilelse.

- For en berg-og-dalbane for alle involverte, sa Brede Hangeland i TV 2s studio etter kampen.

- Trodde vi hadde det

Men det kan se ut som Twitter-kontoen til Manchester City tok seieren litt på forskudd da Sterling satte inn målet som senere skulle bli annullert.

Det var tydelig at ekspertene i TV 2s studio elsket det de så i Manchester.

- Jeg kjenner meg privilegert som elsker fotball, var Hangelands reaksjon etter kampen.

- Jeg trodde det var over, men så tenkte jeg: « Takk Gud for at dommeren dømte offside.» Det var drama overalt, sa Christian Eriksen etter kampen.

Guardiola uttrykte at han var skuffet etter kampen, men det var en relativt fattet spanjol som møtte opp i pressesonen.

- Det var en god kamp. Et mål er hands, men vi er ute. Sånn er det, sa han.

- Vi ga aldri opp, og vi trodde vi hadde seieren. Men til slutt klarte vi ikke å fullføre det, sa Guardiola om dramaet.

I ettertid har VAR blitt hyllet for dramaet som ble skapt i kveld.

Pep Guardiola og Manchester City har slitt i Champions League-sammenheng siden spanjolen tok over. Forrige sesong ble City slått ut på en ydmykende måte da Liverpool vant 5-1 sammenlagt over Guardiolas menn.

I hans debutsesong var det heller ikke noen prestasjoner å skrive hjem om. Den gangen ble Monaco for sterke allerede i åttendedelsfinalen.

Og så gikk det altså ikke denne gangen heller for den tidligere Barcelona- og Bayern-treneren.

Tottenham på sin side skal møte Ajax, som er den tidligere klubben til spillere som Eriksen, Vertonghen, Sanchéz og Alderweireld.