Tottenham tok av etter hælspark i 93. minutt

Topper tabellen sammen med Arsenal.

HÆL PÅ TAMPEN: Paulinho avgjør på overtid med et lekkert hælspark. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB Scanpix
HÆL PÅ TAMPEN: Paulinho avgjør på overtid med et lekkert hælspark. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Cardiff - Tottenham 0-1.

Et hælspark over to minutter på overtid var det som skulle til for Tottenham. Gjestene fra London hadde hatt de fleste og største sjansene, men sleit med å få uttelling.

Men da innbytter Erik Lamela serverte en lav og hard pasning inn foran mål, og Paulinho elegang styrte ballen i nettet med hælen, var det avgjort:

Tottenham topper tabellenen sammen med erkerivalen Arsenal etter fem serierunder. Spurs har ett mål svakere målforskjell enn Gunners.

- I dag var det annerledes enn vanlig, fordi det var rettferdighet i fotballen. Vi skapte så mange sjanser at det bare kunne bli én vinner, sier Tottenham-manager André Villas-Boas ifølge BBC.

- Det var en deilig seier. Men jeg hadde det vondt - som alle andre, sier portugiseren.

Nær utvisning Den første store sjansen i kampen var en gavepakke fra gjestene til hjemmelaget.

Spurs-back Kyle Naughton slo en pasning bakover, og stopper Jan Vertonghen valgte å la ballen gå. Ballen ble snappet opp av Cardiff-spiss Fraizer Campbell, men Hugo Lloris kom ut og fikk en hånd på ballen akkurat på 16-metersstreken.

Spurs-keeperen levde farlig, hadde dommeren vurdert at ballen traff hånda utenfor straffefeltet, kunne Lloris vært utvist før det var spilt ti minutter.

Etter skrekkstarten overtok Tottenham, og i en periode midt i omgangen pepret de Cardiff-målet med skudd. Men keeper David Marshall fikk med nød og neppe slått og dyttet unna det som kom.

Annullering Minuttet før pause nikket Ben Turner ballen i mål, men dommer Mark Clattenburg annullerte scoringen. Enten fordi Turner klatret på en Tottenham-stopper, eller fordi en annen Cardiff-spiller holdt Lloris unna å kunne gripe inn.

JUBELSCENER: Tottenham-spillerne legger seg over Paulinho som scoret det eneste målet mot Cardiff etter over 92 spilte minutter. Foto: Andrew Matthews, AP / NTB Scanpix
JUBELSCENER: Tottenham-spillerne legger seg over Paulinho som scoret det eneste målet mot Cardiff etter over 92 spilte minutter. Foto: Andrew Matthews, AP / NTB Scanpix Vis mer

Seks minutter etter pause la Tottenhams islending Gylfi Sigurdsson an fra utenfor feltet og hamret ballen i fin bue over Marshall - men traff klokkereint i tverrliggeren.

Returen gikk rett i beina på Roberto Soldado, men i forfjamselsen rakk han ikke annet enn å skyte rett på keeper.

Hælspark Først to minutter på overtid kom altså scoringen som Tottenham for så vidt hadde fortjent, men som det så ut som de manglet presisjonen til å få.

Et lite stykke fotballkunst av Paulinho som hælsparket inn vinnermålet etter fint forarbeide av innbytter Erik Lamela.

Bildet som sitter sterkest igjen på netthinna etter 90 minutter, er nok likevel Andros Townsend som hang seg fast i buksestrikken til sørkoreanske Kim Bo-kyung et par minutter etter pause.

Townsend slapp unna med gult kort, mens den bare rumpa til Kim ble kringkastet til tv-seere verden over.