Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham tok viktig seier

Legger press på Arsenal.

(Dagbladet.no): Etter tap 1-3 for Newcastle sist helg var kun seier godt nok for Martin Jols gutter i dag. Og Champions League-aspiranten infridde.

Kastet bort mulighetene

Begge lagene misbrukte flere store sjanser i løpet av den første omgangen, og spesielt Micah Richards hos City burde satt ballen i nota. Alene med Tottenham-keeper Robinson chippet 17-åringen ballen elegant forbi, men avslutninga endte utenfor mål. De lyseblå fra Manchester virket meget usikre i forsvar, og både James og Thatcher var nær ved å forære hjemmelaget en scoring.

Minuttet før pause fikk vertene uttelling. Banens beste, Robbie Keane tok ned ballen på kassa, og avsluttet lavt. James fikk en hånd på ballen, men det holdt ikke. Backen Stalteri fulgte opp og satte inn sin første scoring i Premier League.

Få minutter etter hvilen økte Michael Carrick London-lagets ledelse, men en hard avslutning alene med keeper.

Storspill av James

City våknet noe utover i andre omgang, og fikk en redusering. Men de var aldri spesielt nærme seieren. Kun en meget god David James hindret henholdsvis Carrick, Keane og Gardner i å legge på til 3-1. Tottenhams manager Martin Jol var en av dem som lot seg imponere av James:

- Han var utrolig god i dag. Vi burde ha scoret fire-fem mål, sa nederlenderen til Sky Sports etter kampen.

MOT EUROPA: Tottenham har vært stabilt gode gjennom hele sesongen, og ligger godt an til å kapre 4. plassen i ligaen. Foto: EPA
MOT EUROPA: Tottenham har vært stabilt gode gjennom hele sesongen, og ligger godt an til å kapre 4. plassen i ligaen. Foto: EPA Vis mer

- Vi fortsetter å gjøre det vi har gjort hele sesongen, fansen har ingen grunn til å være nervøse.

Med tre poeng ligger Tottenham fire poeng foran erkerivalene Arsenal, med to kamper mer spilt. The Gunners møter Manchester United på Old Trafford i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling