Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham valset over Fulham

Sterk 5-1 seier i London-oppgjør.

Etter en sesongstart langt under pari viste Tottenham tenner 2. juledag. Fulham måtte forlate White Hart Lane med 1-5 i bagasjen.

- Dette var en veldig god seier. For å være ærlig var det kanskje ikke den beste kampen vi har spilt, men det virket som om vi scoret hver gang vi skjøt, sa Tottenhams assisterende manager Gus Poyet til BBC.

Martin Jol måtte forlate managerstolen i hovedstadsklubben etter en av de dårligste sesongstartene på lang tid. Spanieren Juande Ramos tok over styringen, og under den tidligere Sevilla-trenerens ledelse har klubben klatret på tabellen.

Robbie Keane åpnet scoringsfesten for Tottenham annen juledag. Steed Malbranque sendte av gårde en volley i stolpen, returen satte iren enkelt i mål. Like før pause doblet Tom Huddlestone ledelsen med en kanon fra 18 meter.

- Nøkkelen var å fortsette hele tiden - presse på for å få mål nummer to, tre, fire og fem, og det gjorde vi. Det er den mentaliteten vi ønsker at spillerne skal ha, og det tyder på at de begynner å forstå hva Juande lærer dem, sa Poyet.

Øynet første borteseier


Dermed gikk lagene til pause med 2-0 til hjemmelaget. Ett kvarter ut i annen omgang reduserte Clint Demspey for bortelaget, som øynet en sjanse til å få sin første seier på utegress denne sesongen.

Men Tottenham ville det annerledes. Like etter utligningen styrte Keane inn sitt annet mål etter en corner, før også Huddlestone ble tomålsscorer da han klinket inn 4-1. Da var det 20 minutter igjen av kampen, men det var allerede klart at Tottenham hadde sikret seg sin fjerde Boxing Day-triumf på rad.

- Vi lot dem spille, og når man spiller mot ett lag som innehar de kvalitetene «Spurs» har, blir man straffet, sa Fulhams vikarmanager Ray Lewington.Volz utvist
Bedre ble det ikke for Fulham da Moritz Volz sikret seg to gule kort og dusjordre fire minutter før full tid, og i det kampuret snek seg over 90 minutter sørget Jermain Defoe for 5-1 seier.

Sist gang Tottenham scoret fem mål var mot Charlton for litt over ett år siden. Charlton endte sesongen med å rykke ned, og om ikke Fulhams vikarsjef Ray Lewington gjør endringer kan det også bli skjebnen for laget fra London-sentrum. Fulham ligger på plassen over nedrykksstreken med ett poeng ned til Sunderland.

TILBAKE PÅ SPORET: Tottenham leverte en overbevisende 5-1-seier mot London-rival Fulham i ettermiddag. Foto: AP/Scanpix
TILBAKE PÅ SPORET: Tottenham leverte en overbevisende 5-1-seier mot London-rival Fulham i ettermiddag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Den neste kampen, mot Birmingham, er nå blitt en ren cupfinale. Hvis vi ikke klarer å komme oss etter denne ydmykelsen, er det noe i veien med oss, sa Lewington.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media