Tottenham vant etter denne uforståelige endringen

Sunderland frustrerte Spurs, så tok Allardyce (!) grep.

AVGJORDE: Christian Eriksen hadde hellet med seg på begge nettkjenningene mot Sunderland. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Christian Eriksen hadde hellet med seg på begge nettkjenningene mot Sunderland. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Tottenham-Sunderland (4-1)

(Dagbladet): Etter 59 spilte minutter på White Hart Lane var stillingen 1-1. I nesten en time hadde et lavtliggende og kompakt Sunderland-lag frustrert hvitkledde Tottenham-spillere som slet stort med å produsere målsjanser.

Et mål av Patrick van Aanholt tett etterfulgt av en Christian Eriksen-scoring på tampen av første omgang gjorde at det sto helt likt. Sunderland hadde egenttlig fått akkurat den kampen de kunne håpe på, men manager Sam Allardyce så likevel behovet for å ta grep.

Ut gikk venstre kant Danny Graham. Inn kom den nysignerte midtstopperen Jan Kirchhoff. Samtidig endret Allardyce formasjon, fra 4-2-3-1 til 5-3-2. Mange stusset nok over den radikale endringen. Og trekket skulle raskt vise seg å bli skjebnesvangert.

Avkledd Bare sekunder seinere mottok Tottenham-spiller Moussa Dembele returen fra et Danny Rose-skudd innenfor Sunderlands 16-menter. Med en karakteristisk hoftebevegelese fintet belgieren bort høyre back Billy Jones, som i denne situasjonen befant seg på venstresiden av forsvaret, før han banket ballen ned i korthjørnet.

Plutselig hadde Tottenham fått ledermålet de hadde jaktet hele kampen. Samtidig måtte Allardyce konstatere at forutsetningene brått var endret.

Sunderland var likevel ikke ute av matchen, én scoring var nok til å opprette balansen, men et vanskelig utgangspunkt ble til et håpløst et da innbytter Kirchhoff snudde rumpa til i et mildt sagt svakt forsøk på å blokke et Eriksen-skudd. Den tyske nyervervelsens inngripen førte i stedet til at Eriksen ble tomålsscorer, etter at ballen gikk via Kirchhoff og i mål.

Befestet posisjonen 11 minutter før full tid gjorde Harry Kane ydmykelsen komplett for Allardyce og hans menn. Med et sikkert satt straffespark fastsatte den engelske landslagsspissen resultatet til 4-1.

Det er et resultat som gjør at Tottenham har fire poeng ned til West Ham i kampen om fjerdeplassen. Før resten av Premier League-runden spilles er det samtidig bare fire poeng opp til serieleder Arsenal.

- Det er en solid defensiv trygghet kombinert med gode offensive spillere. Det er en meget imponerende match av Tottenham, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer