Tottenham vant på overtid

Straffemiss, røde kort og overtidsmål i London-derbyet.

STRENGT: Dommer Chris Foy sender Tottenhams Kyle Naughton i garderoben en halv time inn i serieåpningen. I andre omgang fikk også James Collins hos hjemmelaget se det røde.Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/ NTB Scanpix
STRENGT: Dommer Chris Foy sender Tottenhams Kyle Naughton i garderoben en halv time inn i serieåpningen. I andre omgang fikk også James Collins hos hjemmelaget se det røde.Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/ NTB ScanpixVis mer

• West Ham - Tottenham 0-1 (0-0)

(Dagbladet): De møttes for 142. gang, London-rivalene West Ham og Tottenham, men for Spurs-sjefen Mauricio Pochettino var det debut.

Det var det ikke for West Ham-sjef Sam Allardyce, men «Big Sam» trengte en opptur etter fjorårets nærmest katastrofale sesongavslutning.  For Pochettino handlet det derimot mer om å overbevise fansen om at han kan klare å skape et underholdende, og ikke minst vinnende, fotball-lag ut av nesten-gjengen fra Nord-London.

Det så ikke slik ut.

Straffe og rødt
Til tross for massiv overlegenhet i ballinnehav de første tjue minuttene var det West Ham som skapte det lille man været av farligheter på Upton Park. Da nyinnkjøpte Kouyate stusset ballen en knapp meter utenfor Lloris' lengste stolpe etter 25 minutter, var det startskuddet for fullstendig Hammers-dominans.

På toppen av det fikk West Ham straffe fem minutter senere.

Kevin Nolan fikk vende opp på femmeteren og sendte ballen i retning nærmeste kryss. Der ventet derimot armen til Kyle Naughton halvveis, og ballen forsvant til side for mål.

Grei straffe, men særdeles strengt rødt kort på kjøpet fra dommer Chris Foy.

HVA TENKTE DU PÅ? Mark Noble holder seg til hodet i frustrasjon over å ha sendt en svært svak straffe utenfor målet til Hugo Lloris etter en halvtime av serieåpningen i Premier League i dag.Foto: AFP / OLLY GREENWOOD / NTB Scanpix
HVA TENKTE DU PÅ? Mark Noble holder seg til hodet i frustrasjon over å ha sendt en svært svak straffe utenfor målet til Hugo Lloris etter en halvtime av serieåpningen i Premier League i dag.Foto: AFP / OLLY GREENWOOD / NTB Scanpix Vis mer

- Rødt kort er jo smått latterlig, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

- Det syns jeg blir veldig strengt, istemte Claus Lundekvam.

Heldigvis for Tottenham og kampen trillet Mark Noble en elendig straffe til side for målet, men selv uten straffemissen var det et under at ikke West Ham ledet til pause.

Mer rødt
Også etter pause var West Ham det hvasseste laget, men ikke mer enn i sytten minutter av omgangen.

Da hadde James Collins rukket å takle på seg to gule kort, og dermed var de like langt i antall spillere på banen. Da fikk også Tottenham sine sjanser.

Andros Townsend hadde to gode skuddforsøk, selv om det morsomste kom fra en tilskuer som stormet banen.

Mens ballen lå til rette for Christian Eriksen på et frispark fra tjue meter, kom tilskueren stormende ut på banen og fyrte av. Ballen gikk over muren og på mål, men keeper Adrian reddet enkelt.

Banestormeren stormet videre av banen og ble sannsynligvis arrestert.

Sen scoring
Så skjedde det ikke stort før nyervervelsen Enner Valencia kom innpå ti minutter før slutt for West Ham. Valencia, som hadde et fantastisk VM-sluttspill og ble hentet av Allardyce for rundt 120 millioner kroner, skapte jubel hver gang han var i nærheten av ballen.

KUNNE NESTEN IKKE TRO DET: Den 20 år gamle debutanten Eric Dier feirer overtidsmålet som sikret tre åpningspoeng for Tottenham, sammen med innbytter Harry Kane. Kane spilte Dier gjennom i forkant av scoringen.Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB Scanpix
KUNNE NESTEN IKKE TRO DET: Den 20 år gamle debutanten Eric Dier feirer overtidsmålet som sikret tre åpningspoeng for Tottenham, sammen med innbytter Harry Kane. Kane spilte Dier gjennom i forkant av scoringen.Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB Scanpix Vis mer

Og det var også hjemmelaget som fikk kampens nest siste store sjanse. Stewart Downing hælsparket en tunell på Spurs-stopper Kaboul, og kom alene med keeper.

Lloris var derimot akkurat raskt nok ute til å få blokkert avslutningen, og returen fikk Kaboul vekk.

Og dermed så det ut til at kampen skulle ebbe ut med et flatterende 0-0-resultat. Men så skjer det som så ofte skjer når ett lag ikke tar sjansene sine.

Unggutten Dier kom på et dypt, perfekt timet løp to minutter på overtid. Gjennombruddspasningen timet løpet like perfekt, og dermed fikk Premier League-debutanten all verdens av tid og plass til å runde keeper og sette ballen i det åpne målet.

En brutal avslutning på serieåpningen for West Ham, men det spørs om Pochettino har overbevist de Tottenham-trofaste etter forestillingen.