Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham vant storkampen mot Leicester

Son Heung-min matchvinner.

SON SKAL DET GJØRES: Her fyrer Son Heung-min av skuddet som sendte Tottenham i ledelsen mot Leicester. Det var ett av få lysglimt før pause i kveldens FA-cupkamp.Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
SON SKAL DET GJØRES: Her fyrer Son Heung-min av skuddet som sendte Tottenham i ledelsen mot Leicester. Det var ett av få lysglimt før pause i kveldens FA-cupkamp.Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

• Leicester - Tottenham 0- 2 (0-1)
(Dagbladet): Tottenham hadde full kontroll da de tok seg videre i FA-cupen i kveld. Et tannløst Leicester-lag hadde rustet seg for storkamp i den mest prestisjefylte cupen i Storbritannia.

I tillegg var det Premier Leagues nest beste lag mot fjerdeplasserte Tottenham. Det borget for kvalitet i alle ledd. 

Skulle man tro. 

Et Son-mål
Men i kveld var det lite som minnet om Champions League-standard hos noen av lagene i FA-cupoppgjøret på King Power Stadium. 

Leicester sleit med å etablere noe som helst, mens Tottenham sleit med å produsere noe foran Kasper Schmeichel i Leicester-målet. Helt til Son Heung-min dukket opp. 

En strak vrist fra hjørnet av sekstenmeteren sendte ballen opp mot nærmeste kryss. Schemichel var sjanseløs på den overraskende avslutningen. 

Pauseledelsen til Tottenham var meget fortjent, og Leicester-manager Claudio Ranieri var tvunget til å gjøre grep i pausen. 

Avgjørelsen
Sist gang en kamp mellom Leicester og Tottenham endte med mer enn en ettmålsseier til et av lagene var helt tilbake i 2001. De elleve kampene som er spilt siden da har alle endt med ettmålsseiere eller uavgjort.

Det var med andre ord ikke høy odds på en jevn kamp på King Power i kveld heller.

Umiddelbart etter pause var hjemmelaget mer med på notene, og det tok ikke mer enn sju minutter før Tottenham-keeper Vorm måtte ut i full strekk for å hindre Demarai Gray utlikningen. 

Det ga startskuddet til en god Leicester-periode. Så god at Spurs-manager Pochettino sendte innpå Harry Kane fra benken for å utnytte kontringsmulighetene som måtte komme.

Likevel var dette helt og fullt Son Heung-mins kveld. Etter en drøy times spill fant han Nacer Chadli på løp inn i Leicester-boksen. Millimeterpresist trådte han pasningen mellom beina til Leicester-stopper Wasilewski og foran beina til Chadli. 

Nok en gang forsvant ballen inn ved danskens nærmeste stolpe. 

2-0, og med sytti prosents ballinnehav til Tottenham var det lite som tydet på et Leicester-comeback. 

Det ble det heller ikke, og dermed får Tottenham en på papiret ganske enkel oppgave når de møter Colchester borte i fjerde runde. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media