Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham vil gå rettens vei

Krever å få delta i Champions League med 4. plass i serien.

(Dagbladet.no) Når få runder gjenstår av Premier League er den viktige fjerdeplassen i Tottenhams hender. Men skulle Arsenal - som foran lørdagens storoppgjør mot nettopp Tottenham er nummer fem - vinne Champions League, blir fjerdeplassen plutselig ikke så viktig lenger.

Da er Arsenal kvalifisert for neste års mesterliga, selv om de bare skulle ende på femteplass i Premier League.

Tanken skremmer vettet av Tottenham - som nå kan komme til å trekke UEFA for retten for å få reglene endret.

Får ikke gehør

De har allerede sendt brev og bedt UEFA om å forandre reglene, men fått avslag. Det akter de ikke å akseptere.

- Alle Premier League-lagene starter sesongen i visshet om at de fire beste får en plass i Champions League, og de fire lagene bør være kvalifisert uansett, sier en talsmann for klubben Daily Telegraph har snakket med.

UEFAs mediesjef er imidlertid nådeløs.

- Reglene er klare. Vinner Arsenal Champions League, vil de som regjerende mestere være kvalifisert. Hvis Tottenham samtidig blir nummer fire, er de ute.

REDDE: Tottenham frykter å måtte nøye seg med med UEFA-cupspill neste sesong selv om de skulle bli nummer fire i serien. Det må de dersom Arsenal vinner Champions League - men i så fall går klubben trolig til rettssak mot UEFA. Foto: REUTERS
REDDE: Tottenham frykter å måtte nøye seg med med UEFA-cupspill neste sesong selv om de skulle bli nummer fire i serien. Det må de dersom Arsenal vinner Champions League - men i så fall går klubben trolig til rettssak mot UEFA. Foto: REUTERS Vis mer

Slik var det ikke i fjor. Da måtte Liverpool ut i første kvalifiseringsrunde mot den walisiske fotballdvergen Total Solution Network. Everton, som ble nummer fire i Premier League, trengte bare å ta seg videre fra den tredje kvalifiseringrunden. Der møtte de imidlertid veggen mot Villarreal.

Rettens vei

Nå er Tottenham klar for å ta opp kampen mot det de mener er diskriminerende etter europeisk lov:

Bare England, Italia og Spania mister en plass dersom et lag som ikke havner blant de fire beste i den hjemlige ligaen vinner Champions League. Alle andre steder ville det motsatte skjedd - man ville fått en ekstra plass.

På det grunnlaget skal altså Tottenham ifølge Daily Telegraph være villig til å gå rettens vei.

Aller først må Tottenham imidlertid konsentrere seg om å forhindre Arsenal-seier på Highbury lørdag. Det kan fort bli vanskelig nok.

• Din mening: Vil du ha sympati med Tottenham om de blir nummer fire i Premier League og faller utenfor Champions League?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media