Tottenham vil selge Steffen Iversen

TRONDHEIM (NTB): Tottenham skal være villig til å selge Steffen Iversen til PSV Eindhoven. Nederlenderne skal ha lagt inn et bud på 54 millioner kroner, mens Tottenham forlanger 75 millioner kroner for 21-åringen.

Den nederlandske toppklubben var med i kampen om Iversen da han gikk fra Rosenborg til Tottenham i desember 1996 og skrev under en fem-års-kontrakt med London-klubben. Selv etter Iversens store skadeproblemer har ikke PSV mistet interessen, og etter salget av forsvarsspilleren Jaap Stam til Manchester United for 130 millioner kroner har klubben penger å bruke.

Proffagenten Erik Solér som bisto Steffen Iversen i overgangen til Tottenham, fikk en henvendelse fra PSV for 14 dager siden. Han ba da nederlenderne ta kontakt direkte med Tottenham. Det har de gjort og fått beskjed om at London-klubben er villig til å selge nordmannen.

Steffen Iversen har slitt med skader i nesten sammenhengende ett år, og fått spilt svært lite i engelsk eliteserie.

Ifølge den nederlandske avisen Algemeen Dagblad er forhandlingene mellom de to klubbene allerede i gang, og at Tottenham ønsker seg den belgiske landslagsspissen Luc Nilis i bytte med Iversen.

For Iversen kom ryktene om en mulig overgang til PSV svært så overraskende.

- Hva? Det har ikke hørt noe om. Jeg kan ikke svare på om det er aktuelt siden jeg ikke vet om det er noe i det, sier Iversen til Adresseavisen.

Tidligere landslagskaptein Hallvar Thoresen var stor stjerne i PSV på 80-tallet og klubben har huset en rekke stjernespillere. De mest kjente er kanskje brasilianerne Ronaldo og Romario, som begge var i PSV før de forsvant til Barcelona. Andre storheter inkluderer Ruud Gullit, Ronald Koeman og Frank Arnesen.